Trump

Kongresman vyzval k izolaci Trumpa v Bílém domě do konce šetření!

Člen Sněmovny reprezentantů za Demokratickou stranu Ted Liu vyzval Kongres k přerušení hlasování o všech návrzích amerického prezidenta a ponechat mu pouze technické funkce, uvedl deník The Hill.

A to prý s ohledem na informace o údajném spojení mezi okolím Donalda Trumpa s Ruskem. Zároveň řekl, že možná má v současné době Bílý dům nelegitimního prezidenta.

Jak noviny připomínají, CNN nedávno uvedla s odvoláním na několik amerických činitelů, že FBI má informace, které naznačují možnou koordinaci mezi okolím Trumpa s „ruskými agenty” během prezidentské kampaně roku 2016. Tato koordinace byla zaměřena na zveřejnění informací z počítačových útoků, poškozující Hillary Clintonovou.

„Senzační odhalení, že američtí představitelé mají informaci, která naznačuje, že Trumpovo se mohlo dspiknout s Rusy znamená, že musíme pozastavit veškerou Trumpovu agendu.

Možná nyní zabírá Bílý dům nelegitimní prezident Spojených států,” cituje Hill kongresmana Liu.

Tento demokrat také uvedl, že výjimky by se měly týkat pouze plnění rutinních vládních funkcí.

„Kongres nemůže nadále fungovat normálním způsobem a musí zastavit hlasování o každém Trumpem podporovaném bodu na pořadu jednání tak dlouho, dokud FBI nedokončí vyšetřování tajné dohody mezi Trumpem a Ruskem,” zdůraznil kongresman.

Kromě toho Ted Liu vyzval Kongres, aby jmenoval zvláštního prokurátora a vytvoříl nezávislou komisi k „nestrannému” vyšetřování údajných kontaktů. Řekl také, že Kongres by měl být přijmout jeho a dalšího demokrata Hakeema Jeffriese rezoluci s cílem „donutit Trumpovu administrativu zveřejnit americkému lidu své vztahy s Ruskem”.

„V tomto okamžiku historie naší země není nic důležitějšího, než vyjasnit, zda spáchalo okolí Donalda Trumpa, a snad i sám Trump, obzvláště závažnou trestnou činnost,” dodal Ted Liu.

Co k tomu dodat. Snad jen to, že ani v průběhu volební kampaně, ani za půl roku od inaugurace Trumpa prezidentem Spojených států, nebyly americké tajné služby schopny předložit hodnověrný důkaz o jeho „spiknutí“ s Ruskem.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru