Le Penová

Le Penová: Rusko a Francie se musí spojit proti globalistům

Rusko a Francúzsko majú spojiť svoje pozície v boji s globálnymi problémami – globalizmom a islamským fundamentalizmom, ktoré ohrozujú mier a národné sebaurčenie krajín, vyhlásila v piatok kandidátka na prezidenta Francúzska a líderka francúzskej strany Národný front Marine Le Penová na zasadnutí výboru Štátnej dumy pre medzinárodné záležitosti.

“Nový svet, ktorý vzniká teraz pred našimi očami, už naráža na dve obrovské výzvy – globalismus a islamský fundamentalizmus, ktoré zasadzujú rany mieru a bezpečnosti pomocou teroristických činov,” povedala Le Penová, ktorá je v súčasnej dobe na návšteve v Moskve.

Vysvetlila, že pod “globalizmom” si predstavuje situáciu, kedy má byť celý obchod tvrdo regulovaný a “pritom sa dáva carte blanche tým, ktorí chcú tieto pravidlá diktovať podľa svojho”. A kedy hovorí “fundamentalizmus”, myslí si tým situáciu, v ktorej menia krajiny svoje pozície v záujme nepriateľskej politiky.

“Francúzsko už zaplatila daň tejto pozícii a už odnáša ťažké bremeno boja s fundamentalizmom. Rusko zase prispieva svojim nesporným prínosom k tomuto procesu,” povedala Le Penová.

Podľa jej názoru, aby tieto dve hrozby odstránili, majú Rusko a Francúzsko spojiť svoje úsilie, a potom sa im budú môcť postaviť na odpor. Le Penová podotkla, že v súčasnej dobe už dosiahli niektoré národy zvláštnych úspechov v tom, aby odkázali fundamentalizmus a globalismus do patričných medzí.

“Myslím si, že musíme aj naďalej pokračovať v tomto úsilí, spojiť sa a zachraňovať svet pred týmito hrozbami, pretože vážne ohrozujú mier a bezpečnosť v celom svete, a tiež národné sebaurčenie našich národov,” podotkla Le Penová.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru