Manažer kampaně Johna McCaina byl zatčen za pedofilii

Vedoucí kampaně Johna McCaina byl zatčen na základě obvinění z pedofiliie. Zatčení předcházelo to, co donucovací orgány nazývají „rozsáhlé vyšetřování“ v elitních pedofilních kruzích.

Jeffrey Claude Bartleson byl manažerem prezidentské kampaně Johna McCaina v Coloradu a po obvinění z obtěžování mladých chlapců následovalo také jeho zatčení.

Vedoucí policejního oddělení, Útvaru pro zvláštní oběti, serežant Brett Wilson dnes řekl, že probíhá „několik aktivních vyšetřování“, která se týkají i Bartlesona, a že jeho zatčení bylo součástní mnohem rozsáhlejší operace vyšetřující sítě obchodující s dětmi ve Spojených státech. Zmínil, že tomuto případu byl přidělen tým pracující na plný úvazek a že spousta chlapců má být v blízké době vyzpovídána. Wilson také řekl, že k obvinění nemůže poskytnout bližší informace, protože je ve fázi aktivního vyšetřování, které je součástí rozsáhlejší operace.

Denver Post publikoval: Podle detektiva Daniela Andersona se Bartleson obvykle obklopuje dětmi, ať už jako skautský vedoucí, sponzor oddělení drogově závislých v puebelském Parkview Medical Center, v jeho kostele nebo si jednoduše zve děti, aby strávily noc u něj doma.

V červnu 2003 Scott McInnis chválil Bartlesona za úspěch ve Sněmovně reprezentantů Spojených států. McInnis poznamenal, že „ve své funkci pěstounského rodiče Jeff pomohl spoustě mladých v regionu, díky jeho práci v Young Life Association a v El Pueblo Boys and Girls Ranch.“ McInnis také dodal, že Bartleson byl nápomocen při zakládání a budování sítě Interfaith Hospitality, což McInnis popsal jako „jednu z nejnovějších svépomocných organizací v Pueblu.“

David Dill, předseda krajské republikánské strany v Pueblu, dnes řekl, že ačkoliv Bartleson vedl McCainovu kampaň v Pueblu, nezaujímá žádnou pozici v puebelské republikánské straně. Účastnil se pár setkání organizace, ale to byla celá jeho účast. Dill řekl, že věří, že Bartleson řídil McCainovi snahy v jižním Coloradu. Státní republikánští představitelé se dnes vyjádřili, že s Bartlesonem nebyli v žádném kontaktu. O zatčení se dozvídáme ze zprávy ženy, která s Bartlesonem pracovala v kanceláři McCainovi kampaně.

Sexuální napadení 5letého chlapce

Podle ženy, ona a její spolupracovník plánovali na říjen navštívit Sarah Palin rallye v Colorado Springs, ale do Springs se chystali jet už noc předtím. Řekla policii, že se o výletu zmínila před Bartlesonem. Ten jí nabídl, aby svého 5 letého syna nechala přes noc v Pueblu a odjela do Colorado Springs další den, kde by se s nimi setkala. Jeho nabídku přijala.

Žena dále pokračovala tím, jak jí její syn pověděl o tom, co zažil v domě Bartlesona. Ten prý trval na tom, že ho vykoupe. Během koupele byl Bartlesonem sexuálně obtěžován. Později dítě prozradilo, že ho Bartleson donutil strávit noc u něj v posteli, kde byl chlapec znovu obtěžován. Tento týden v rozhovorech s vyšetřovateli, dítě řeklo, že se od Bartlesona snažilo uniknout, on jej však vždy přitáhl zpět do postele. Konečně mohlo uniknout až když Bartleson usnul. Podle policejního hlášení chlapec popsal Bartlesona jako „zlého pána“. Na otázku „proč“ dítě odpovědělo: „protože dělá věci dětem.“ Detektiv Anderson se dítěte zeptal, jak ví, že to Bartleson dělá dětem. Chlapec odpověděl, že „Mr. Jeff“ to udělal 5 lidem a ví o tom proto, že mu to sám řekl.

Další údajná oběť, podle policejního hlášení, přiznala, že Bartlesona potkala díky síti Interfaith Hospitality a byla jím obtěžována, když zůstala u Bartlesona doma. Pro chlapce donedávna neznámý fakt je, že byl v domě Bartlesona natáčen, zatímco se sprchoval. Mladý muž pověděl policii, že Bartleson mu vyhrožoval, že „pokud o tom někomu řekne, ublíží mu.“

Dustin Taylor, detektiv v Pueblu, který vyslýchal druhého mladíka řekl, že jeho výpověď o tom, jak se Bartleson dotýkal jeho genitálií se shoduje s postupem, který popsala i ostatními obětmi vystupujícími proti Bartlesonovi.“

Kapitán Dave Lucero z Pueblo County Sheriff’s Office řekl, že Bartleson je ve vazbě na $150 000 pro vyšetřování sexuálního napadení dítěte.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru