Uprchlíci

OSN požaduje od EU tresty pro země, které odmítají přijímat uprchlíky

Volajúc po prísnych sankciách pre krajiny Európskej únie (EÚ), ktoré odmietajú privítať prisťahovalcov, poradca pre ľudské práva Rady OSN Jean Ziegler povedal, že nemecké otvorenie hraníc je veľkým príkladom správnej odpovede na utečeneckú krízu.

Ziegler, ktorý je členom poradného výboru Rady OSN pre ľudské práva, argumentoval, že krajiny EÚ s reštriktívnou politikou v oblasti migrantov “násilne pošliapavajú ľudské práva utečencov”, píše Der Tagesspiegel.

Zároveň vyzval Európsku komisiu, aby pozastavila platby krajinám, ktoré sa snažia minimalizovať príliv migrantov. Najmä Maďarsko, Poľsko, Bulharsko a Slovensko označil za “delikventov”.

“Ak by EÚ pozastavila platby krajinám východnej Európy po dobu 14 dní, ostnaté drôty, väznice a strašné tábory budú preč,” povedal pre nemecké noviny.

Poradca OSN poukázal na kancelárku Merkelovú a dodal, že urobila a povedala tie správne veci v reakcii na vlny prisťahovalcov smerujúcich do Európy.

“Nemecko bolo príkladné pri otázkach utečencov,” povedal s odkazom na masívne verejné výdavky na viac ako jeden milión žiadateľov o azyl – pričom sa odhaduje, že až dve tretiny z nich je negramotných.

“Pohostinnosť, a to aj v konzervatívnom Bavorsku. Podpora v mestách a dedinách, ktorá stále prebieha. Aj to je skvelé,” dodal Ziegler.

Vo svojom rozhovore s Tagesspiegel, zverejnenom v nedeľu, bývalý komisár OSN tiež vyjadril rozhorčenie z amerického prezidenta Donalda Trumpa. Jeho zvolenie opísal ako “permanentnú nočnú moru”.

Avšak, Ziegler povedal, že Trumpovo zvolenie reflektuje pozitívne aspekty americkej spoločnosti.

Pochválil “úplne spontánnu mobilizáciu ženského hnutia,” pričom hovorí o údajných Grassroots hnutiach, ktoré údajne majú úzke väzby na globalistického miliardára Georgea Sorosa.

Bezpečnostné obavy však hrajú hlavnú úlohu v neochote stredoeurópskych a východoeurópskych národov hostiť migrantov. Aj občania vidia, ako sa vyšplhala miera kriminality na miestach, ako je Nemecko a Rakúsko, ktoré privítali veľký príliv.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru