Hillary Clinton

Townhall: protiruská hysterie v Demokratické straně USA „je nebezpečná pro svět“

Agresívní útoky amerických politiků na adresu Ruska ohrožují mezinárodní bezpečnost. Donald Trump musí jednou provždy ukončit protiruskou hysterii, kterou rozdmýchávají jeho oponenti, domnívá se Jack Kerwick, soupkař amerických novin Townhall.

Podle jeho názoru se má americký prezident obrátit k lidem. „Musí srozumitelně vysvětlit všem alespoň trochu rozumným Američanům dvě věci: ostudnou primitivnost teorie spiknutí, kterou šíří demokraté, a pošetilost, s níž házejí rukavici druhé nejsilnější jaderné velmoci na světě”.

Kromě toho je třeba Američanům vysvětlit, jak směšná jsou tvrzení o „nabourání do voleb ze strany ruských hackerů”. Autor článku zdůrazňuje, že žádná síla na světě by nemohla zajistit republikánovi vítězství ve 30 státech z 50. Nikdo by nedokázal donutit obyvatele 2600 amerických okresů hlasovat pro Trumpa. Přitom kandidáta za Demokratickou stranu podpořilo necelých 500 správních obvodů.

Sloupkař je přesvědčen, že právě ohromující porážka Clintonové přinutila demokraty, aby se uchýlili k mýtu o „ruském zásahu do voleb”. Přitom samotný mýtus podle autorova názoru je „očividnou hloupostí”.

„Ne Rusko, ale demokraté se už čtyři měsíce snaží podlomit důvěru naší vládě a zpochybnit výsledky prezidentských voleb. A ještě horší je to, že nepřátelský vztah demokratů k Rusku představuje nebezpečí nejen pro USA, ale i pro celý svět”, dochází k závěru Kerwick.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru