Fox News: Exporadkyně Obamy vyvolává větší strach, než Rusko!

Média a politici vyvolávají znepokojení nad údajným „vměšování“ Moskvy do amerických voleb , ale informace o slídění Obamovy administrativy ohledně Trumpova týmu z nějakého důvodu nikoho nešokují.

Překvapený redaktor Fox News Tucker Carlson konstatuje, že podle současných zákonů nikdo v Americe není chráněn před politicky motivovanou špionáží tuzemskými orgány.

Řadu měsíců „nejlepší z nejlepších“ z našich médiích a státního aparátu nás přesvědčují bát se Ruska. Kreml „naboural naše volby“ a předpokládalo se, že to musí rozrušit a vystrašit. No, Rusko je špatné. Ale teď jsme se naučili něco horšího. Naše vlastní vláda pošlapává občanské svobody Američanů – a to tak, jak to bylo nemožné ani si představit jen před deseti lety! Ale jak vidno, prakticky nikdo v oficiálním Washingtonu nevypadá zvláště rozrušený. A už vůbec ne šokován, pobouřeně uvedl Carlson.

Přemýšlejte o tom, co jsme se dozvěděli o poradkyni národní bezpečnosti Baracka Obamy Suzan Riceové, doporučil novinář. „Riceová se před pár týdny objevila v televizi a lhala, řka: PBS „nic neví“ o podloudném shromažďování zpravodajských informací o Donaldu Trumpovi a jeho spolupracovnících. Jak se ukázalo, Rice toho věděla hodně!“ zdůraznil.

„Nyní víme, že se podílela na sledování volebních zaměstnanců a Trumpova přechodného týmu,“ uvedl. Ohromující je podle redaktora množství kontaktů, které sledovala ona a Obamova administrativa, a které nemají nic společného s vyšetřováním ve vztahu k Rusku. Jak si pamatujeme, šetření k dnešnímu dni je pouze záminkou pro slídění,” poznamenal Carlson.

„Takže co přesně dělali Obamovi lidé, když špehovali Trumpvy lid? Mimochodem, skončeme s hloupými eufemismy. Špehování rozhovorů svých politických odpůrců, a pak dělat opatření na ochranu své identity – to není vedlejší sběr dat, to není čestné chování. To je špionáž!“ rozčíleně poukazuje redaktor Fox News.

Nyní je nám řečeno, že chování Riceové nemusí být nezákonné, a předchozí sledování rovněž. Americký zákon dává zpravodajským službám obrovskou svobodu jednání ohledně sledování Američanů, stejně jako dává velkou svobodu úředníkům v Bílém domě, kteří vyjádřili potřebu seznámit se s těmito informacemi a přenášet je do dalších vládních agentur, poznamenal.

„Mohlo by se zdát, že jsou všichni v pohodě. Ale ve skutečnosti ne. Protože to znamená, že naše současné zákony neumožňují občanům USA žádnou vážnou ochranu před politicky motivovanou špionáží ze strany své vlastní vlády. A co je horší, je to, že se to děje. Právě stalo. To je naprosto skandální!“ uzavřel Tucker Carlson.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru