Je otázkou času, kdy zaútočí Severní Korea na Spojené státy

Minister zahraničia USA Rex Tillerson sa nazdáva, že v budúcnosti Severná Kórea môže napadnúť USA a že Washington nesmie ostať ľahostajný.

„Hrozba jadrového útoku Severnej Kórey na Soul a Tokio je reálna. Je len otázkou času, kedy bude mať Severná Kórea kapacitu zaútočiť na USA. Vzhľadom na takúto rétoriku, USA nemôžu stáť bokom,“ povedal Tillerson na zasadaní Bezpečnostnej rady OSN o Severnej Kórei.

Tillerson vyzval na zosilnenie finančnej izolácie Severnej Kórey a zavedenie nových obmedzení pre Pchjongjang. Podľa Tillersona nejestvuje dôvod veriť, že Severná Kórea zmení svoje postoje v rámci súčasného režimu sankcií. „Diplomatický a finančný tlak na Severnú Kóreu musí byť podporený pripravenosťou vzdorovať agresii Severnej Kórey siahnutím k vojenským operáciám, keď to bude potrebné,“ dodal americký minister zahraničia.

Zároveň Tillerson vyzval „medzinárodné spoločenstvo“, aby prerušilo, alebo obmedzilo diplomatické vzťahy s Pchjongjangom. Tillersonnezabudol dodať, že Washington sa neusiluje o zmenu režimu v Severnej Kórei, alebo o destabilizáciu ázijsko-tichooceánskeho regiónu.

Zatiaľ jediným štátom na svete, ktorý zaútočil jadrovými zbraňami na iný štát a vyzabíjal a zohavil masy ľudí, sú USA, ktoré reprezentuje Tillerson. Nevedno, či americké školstvo žiakom Trumpovi a Tillersonovisvojho času na hodinách geografie a dejepisu prezradilo niečo o Hirošime a Nagasaki a či ich potomkov učilo, či učí, ako USA šírili a šíria po svete hodnoty a nový poriadok za pomoci pedagóga menom Tomahawk.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru