Organizace spojených národů

V OSN obvinilo Rusko Spojené státy z podpory terorismu

Americká agresia proti Sýrii len posilňuje terorizmus, oznámil zástupca stáleho predstaviteľa Ruska pri OSN Vladimir Safronkov na zasadnutí Bezpečnostnej rady.

“Dnešné výzvy pokračovať v procese politického riešenia sú pokrytecké. Po týchto vojenských úderoch bohužiaľ … “podotkol včera Safronkov v OSN.

“V tomto smere v Astane a Ženeve bol viditeľný pokrok. Aké ciele sledujete, keď ste ničili tento proces, ku ktorému došlo mimochodom zďaleka nie kvôli vám?” Obrátil sa k americkej strane diplomat.

Safronkov tiež kritizoval prácu Organizácie pre zákaz chemických zbraní. Podľa neho misia pracuje nepoctivo a “dáva prednosť správam opozície, internetovým zdrojom, sociálnym sieťam a celému zástupu mimovládnych organizácií s veľmi pochybnou reputáciou.”

“A vy chcete, aby sme prijali tieto zdroje? Nestoja za deravý groš,” uzavrel ruský diplomat.

Ďalej dodal, že Západ “ani nezaujímalo nezávislé objektívne vyšetrovanie kompetentnými autoritami toho, čo sa naozaj stalo.”

“Poviem viac. Vy sa ho bojíte. A čo keď jeho výsledky vyvrátia vašu antirežimnú paradigmu,” uviedol Safronkov.

Safronkov podotkol, že USA, Francúzsko a Veľká Británia sú posadnutí zvrhnutím sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Rovnako označil správanie britského stáleho predstaviteľa za “zlostné a nediplomatický,” a vyzval ho, aby prestal s “chatrnou a neprofesionálnou argumentáciou.”

Zasadnutie BR OSN bolo zvolané kvôli americkému raketovému útoku v provincii Homs.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru