Diskuse o nebezpečí islámu jsou v Německu cenzurovány

Rakouský ministr zahraničí Sebastian Kurz (ÖVP) na rozdíl od Angely Merkelové chválí maďarského premiéra Viktora Orbána za zajištění schengenské hranice.

„Přestaňme s dělením na dobré a špatné a morální nadřazeností,“ vyzval Sebastian Kurz, rakouský ministr zahraničí, „Orbán a spolu s ním další země východní Evropy jsou v zabezpečení vnějších hranic EU zodpovědní,“.

Rakouský ministr Sebastian Kurz kritizuje Angelu Merkelovou za politiku otevřených hranic. 30letý politik má také jasno ohledně vyloučení Orbánovy strany Fidesz z Evropské lidové strany, jak požaduje Juncker a německá CDU.

„Představitelé stran Evropské lidové strany se shodli, že Fidesz je stále součástí EPP. Žijeme v Evropě zachovávající svou rozmanitost a silné pouze tehdy, když budeme podporovat soudržnost. Východoevropané se nesmí cítit jako druhořadí Evropané,“ zdůrazňuje Kurz.

Sebastian Kurz od počátku kritizoval politiku otevřených hranic. Jeho cílem od počátku bylo „zastavení přílivu nelegálních přistěhovalců do Rakouska.“

Kurz připomíná dodržování Dublinských dohod a Ženevských úmluv: „Nikdo, kdo žádá o azyl v Rakousku, nesmí o něj žádat už v některé z našich sousedních zemí. I v případě, že žadatelé budou pronásledováni ve svých domovských zemích, potom přicházejí z ekonomických zájmů a to nesmí být tolerováno, že. ”

Počet migrantů přicházejících do Rakouska je extrémně vysoký. „Samozřejmě můžete namítnout, že po pěti letech třetina až téměř polovina bude pracovat, ale můžeme to říci i obráceně: polovina stále nepracuje a jejich život dotují poplatníci,“ vysvětlil Sebastian Kurz.

„Bohužel, v Německu se pouze diskutuje o tzv. umírněném islámu a že islám patří k Německu. Diskuse o nebezpečích, rizicích a fakta o muslimech, včetně utajování praktik a misogynie nejsou v Německu tolerovány, jsou cenzurovány a okamžitě odmítnuté jako rasistické,“ objevilo se v diskusi pod článkem.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru