Uprchlíci

Inspirace pro humanisty: Slovenka si k sobě domů nastěhovala 6 migrantů

27-ročná Slovenka neostala len pri rečiach a rozhodla sa reálne pomáhať imigrantom. Hlavný nápor imigrantov je v Grécku, pre tento účel si teda prenajala byt v Aténach, kde na istý čas prichyľuje imigrantov. Slovenka sa dokonca pochválila, že na istú chvíľu si domov nasťahovala 6 mužov.

Mnoho humanistov, slniečkarov či vítačov by najradšej na Slovensko nasťahovali “polku Afriky”, no od osobného pričinenia a pomoci dávajú ruky preč. Bremeno tak často ostáva na štáte a na ľuďoch, ktorí žiadnych imigrantov nechcú.

Mladá Slovenka, Petra Kováčová z Nových Zámkov svoju pomoc myslí úprimne, a preto sa rozhodla pomáhať imigrantom tam, kde to potrebujú. Všetko sa to začalo ešte v roku 2013 na dovolenke v Turecku, kde prišla do styku s utečencami.

Následne sa spojila so skupinkou dobrovoľníkov: “Začali sme s partiou Holanďanov, po celej Európe sa tvoria takéto skupiny. Vždy je to o konkrétnych ľuďoch, inak je to neúčelné,” vysvetľuje. O tomto prípade informoval portál čas.sk

Petra zabezpečuje konkrétnym rodinám bývanie, cestu a zdravotnú starostlivosť. V Aténach má prenajatý byt: “Mala som tu celú sýrsku rodinu, raz dokonca 6 mužov a všetko bolo v pohode,” tvrdí.

Slovenskí “slniečkari” tak majú skvelú inšpiráciu a typická fráza “tak si ich zober k sebe domov” nemusí byť len dôvodom na zasmiatie , ale aj reálnym činom. Len takto dokážu humanisti, že svoju pomoc imigrantom myslia vážne a nie sú len pokrytci, ktorí to bremeno hodia na iných.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru