Uprchlíci

Islám je součástí Německa, tvrdí německý ministr financí

„Rastúci počet moslimov v Nemecku nepredstavuje hrozbu, ale príležitosť sa od nich učiť,“ povedal nemecký minister financií Wolfgang Schäuble. Informoval portál Breitbart.

„Je to fanatizmus, ktorý vedie v hrozným zločinom a nie je len v islame,“ povedal v stredu nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v rozhovore v nemeckom verejnoprávnom rádiu Deutschlandfunk, keď sa ho moderátor opýtal na islamský útok v Manchestri, v ktorom zahynulo 22 mladých ľudí, vrátane 8 ročného dievčatka.

„Je to samozrejme nesprávny výklad náboženstva, keď viera prehupne do fanatizmu alebo, ešte hrošie, do násilia.

Najväčšie svetové náboženstvá, všetky nesú odkaz, v ktorom je každý vyzývaný, aby na ostatných hľadel ako na svojich bratov a sestry, a v ktorom človek musí žiť s tým druhým, pretože človek nedokáže žiť sám.

To, že islam je súčasťou Nemecka je rozvážny a skutočný fakt. Každý, kto toto odmieta, zároveň odmieta realitu. Prudký demografický nárast moslimov v krajine predstavuje „príležitosť“ pre kresťanov a všetkých, ktorí žijú v Nemecku. Môžeme sa od nich učiť.

V islame je uskutočňovaných mnoho ľudských hodnôt. Napríklad pohostinnosť a ďalšie veci, ktoré sú tam…a tiež tolerancia, napríklad.“

V rozhovore taktiež prišla aj zmienka na jeho nedávno vydanú knihu „Protestantizmus a politika“. Minister povedal, že Cirkev nemá monopol na pravdu a kritizoval hlasy, ktoré „až príliš veľa argumentujú v svetských záležitostiach z pohľadu náboženských presvedčení.“

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru