McCain

McCain: Přijdu na to, jak zavést nové sankce proti Rusku!

Americký senátor John McCain prohlásil, že on a jeho kolegové se budou snažit najít „jiné způsoby“ pro zavedení nových sankcí proti Rusku, uvedl The Hill.

McCain tak reagoval na slova svého kolegy z Výboru pro zahraniční věci Boba Corkera vylučujícího nová omezující opatření vůči Rusku před výsledky vyšetřování „vměšování“ Ruska do prezidentských voleb ve Spojených státech.

„Budeme zvažovat jiné možnosti, a to i v rámci senátního výboru pro ozbrojené síly,“ řekl McCain novinářům a dodal, že on a jeho kolegové, včetně senátora Lindseye Grahama na to vynaloží veškeré úsilí.

Oba senátoři se podílel na vypracování v lednu letošního roku představeného návrhu zákona, který implikuje systematizaci stávajících sankcí proti Rusku, stejně jako zavedení nových.

Jak již bylo uvedeno v médiích, po Corkerově oznámení rozhodnutí výboru protiruští „jestřábi zuřili“. Vydali společné prohlášení, v nemž své kolegy tvrdě zkritizovali.

„Šest měsíců uplynulo od té doby, co Rusko udeřilo na základy naší demokracie tím, že zasahovali do voleb. Obamova administrativa poté „dala Rusům přes prsty“, „ale Kongres stále ještě nic nepřijal,“ tvrdili senátoři rozčíleně.

Ovšem důkazy o ruské „intervenci“ dosud nepředložil ani McCain, Graham, nebo FBI, která na konci března oznámila vyšetřování těchto obvinění, ani zástupci různých kongresových výborů, provádějící své vlastní vyšetřování.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru