NEOPresse: Německá média se přepnula do režimu válečné propagandy

Německá média neustále naléhají na své čtenáře a diváky, že jen maličký kousek – a Rusové uchopí moc ve Spojených státech, napsal NEOPresse.

A poté Washington „slavnostně prohlásí Krym za součást Ruska, stejně jako bylo nuceno Japonsko akceptovat výsledky druhé světové války, a dát Kurily Rusku”. „V tomto případě takový „nesmysl“ nešíří masám nějaká jedna publikace či kanál, ale celý mediální prostor v Německu již dávno přepnul do režimu válečné propagandy, konstatuje autor materiálu.

Tomu, kdo používá informace z německých médií, se může zdát, že Rusko brzy převezme moc ve Spojených státech, uvedl NEOPresse. Noviny a televizní kanály hovoří o tom, že Rusové ukradli emaily „chuděře Hillary Clintonové“ a „chladně je publikovali“, aby pomohli jejímu politickému soupeři Donaldu Trumpovi.

„Věrolomná operace FBI proti Hillary Clintonové rovněž, není o tom pochyb, byla zahájena z popudu Ruska,“ poznamenal ironicky autor. „Americké zpravodajské služby provedly šetření proti ní a jejímu manželovi, protože v poslední den svého prezidentství Bill Clinton omilostnil makléře a daňového podvodníka Marca Riche, po čemž jeho žena spěchala, aby poskytla velkorysý dar pro nadaci Clintonových. To pod rouškou boje za daňovou spravedlnost Rusové zápasí s milionářkou Clintonovou, aby, samozřejmě, se stal prezidentem miliardář Trump.”

Kromě toho německá média neustále píší o tom, jak má Trump rád Rusko, pokračuje publikace. Ale „každý dobrý editor v Německu ví, že Rusko je nepřítel,“ baví se autor. „A ten, kdo se přátelí s nepřítelem, je sám nepřítel. Rusové chtějí obsadit USA! Více o tomto dědeček sdělil redaktorovi Tagesspiegelu, jen tehdy nazýval Rusy Ivany a pracoval pro propagandu Wehrmachtu,“ ironizuje novinář.

Vyvrcholením všech „podvratných činnosti, které pan Trump vykonává ve prospěch Ruska“, se stalo „ilegální setkání amerického prezidenta s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem“.„Vždyť v americké ústavě je přesně někde něco napsáno malým písmem, že žádný americký prezident nemá právo setkat se s ministry zahraničí Ruska!” směje se autor. „Kromě tohoto setkání, Trump údajně odhalil strašné tajemství: teroristé mohou skrývat výbušniny různých typů v noteboocích. Na to by Rusové předtím, samozřejmě, nepřišli.” Nicméně, pro šéfredaktora tohoto příběhu v Tagesschau je to dostatečný důvod psát o „nejvážnějších obviněních všech dob proti současnému americkému prezidentovi“.

Brzy všichni „spotřebitelé mediálních produktů německých médiích“ pochopí, že Washington provádí „proruskou zahraniční politiku“. „A pak už bude příliš pozdě, když Spojené státy slavnostně prohlásí Krym za součást Ruska, stejně jako bylo donuceno Japonsko akceptovat výsledky druhé světové války a dát Rusům Kurily,“ konstatuje pobaveně vydání.

Před ruskou hrozbou varuje Die Zeit, a informoval, že Trump se stal prezidentem výhradně z vůle Putina, a rovněž tak o plánech na výstavbu Trump Tower v Moskvě. Kromě toho, aby získal stavební povolení, tak tento realitní agent, samozřejmě, „prodal Rusům svou duši“. „A skutečnost, že věž nebyla nikdy postavena, jen dokazuje, že Rusové jen velmi šikovně zamaskovali svoji podporu Trumpovi,“ vysmívá se autor novinám Die Zeit.

„Jestli je pro někoho obtížné si představit, že německá média jsou schopna zkompilovat takový nesmysl jako Die Zeit, měl by dodatečně sledovat každý den noviny a televizi: Die Zeit – není výjimkou, toto vydání jen sleduje pravidla mediálního prostředí, které již dávno přešlo na režim propagandistické války,“ uzavírá autor svůj materiál.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru