Po znásilnění 15 leté dívky, rakouské město odmítá další uprchlíky

Dolnorakouské městečko Tulln odmítlo další přijímání žadatelů o azyl poté, co se v úterý objevila informace o znásilnění 15 letého děvčete.

„Pachatelé by měli být uprchlíci, což bylo z počátku případu popíráno,“ uvedl starosta Tullnu a dodal, že „o ty uprchlíky co už jsou v Tullnu se budeme samozřejmě nadále starat v rámci platných předpisů a zákonů.“

„Pro mě je ale nulová tolerance pro delikventní žadatele o azyl, kteří zneužívají zákony pohostinnosti. S ohledem na to, co tito zločinci udělali s dívkou, musí být tvrdě podle zákona potrestáni,“ zdůraznil starosta Peter Eisenschenk.

Čin byl spáchán v pozdních večerních hodinách 25. dubna. Dívka byla na cestě domů, cestou byla sledována třemi muži, jeden z nich ji uchopil za ramena a zakryl ústa.

Podle policejní zprávy pak dva muži znásilnili dívku. Poté se dívka pokusila o útěk a byla chycena na opuštěném území, na bývalém výstavišti, kde nedávno došlo také k sexuálnímu napadení.

Policie v první fázi vyšetřování odepřela informace, aby nedošlo k narušení vyšetřování. Vyšetřování směřovalo do ubytovny v nedaleké vesnici, kde policisté odebrali DNA vzorky 59 mužům. Kompletní výsledky jsou očekávány během dvou týdnů, ale od úterý již sedí ve vazbě jeden z trojice mužů, 19letý Afghánec.

„Podezřelí jsou nadále kontrolováni,“ uvedl policejní mluvčí Johann Baumschlager v úterý odpoledne, “další kontroly jsou nezbytné. Použití screeningu v Tullnu bylo prvně v Rakousku,“ dodal mluvčí.

Podle zpráv z médií, kromě podezřelého 19letého Afghánce, který je ve vazbě, jde ještě o dva Somálce ve stejném věku.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru