Polští pohraničníci oznámili, proč zadrželi motorkáře z Nočních vlků

Polští pohraničníci odůvodnili zadržení motorkáře z ruského motorkářského klubu Noční vlci Nikolaje Loginova „bezpečnostním zájmem“, oznámil RIA Novosti zástupce pohraniční stáže.

Vedoucí polské pobočky klubu Dariusz Kaczmarczyk dříve RIA Novosti oznámil, že Loginov byl zadržen v městě Mysłowice. Organizátor Cesty vítězství — na Berlín Andrej Bobrovskij upřesnil, že zadržení bylo spojeno s údajně neplatným vízem, i když měl motorkář všechny dokumenty zcela v pořádku.

„Tento občan Ruska byl ráno opravdu zadržen. Jeho pobyt není žádoucí kvůli bezpečnostním zájmům,” oznámila pohraniční stráž.

Podle partnera agentury nyní probíhá projednávání věci, které pravděpodobně skončí eskortou (Loginova) na území Ruska.

Akce motorkářů Cesty vítězství — na Berlín startovala 27. dubna z Moskvy. Účastnici akce už projeli Smolensk, Katyň, Minsk, Chatyň. Dál jejich trasa vede přes Varšavu, Wroclav, Budapešť, Bratislavu, Prahu a Drážďany do Berlína. Do Polska přijela kolona v neděli.

Tato jízda Nočních vlků je v pořadí už třetí. Dříve polští pohraničníci odmítali pouštět její účastníky „z bezpečnostních důvodů” na své území. Jednotlivcům se ale přece jen podařilo dostat se na území Evropské unie a dojet až do Berlína.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru