Savčenková: Ukrajinští vojáci jsou lůza, která zabíjí svůj národ v Donbasu

Poslankyně Parlamentu Ukrajiny Naděžda Savčenková označila ukrajinské ozbrojence, kteří se účastní vojenských operací na jihovýchodě země „lůzou“, která zabíjí svůj národ“.

„Po 9. květnu sе účastníci ATO a patrioti označují za hrdiny a za výkvět národa. Ne, vy jste pro adekvátní lidi lůzou a chátrou, která odjela do Donbasu zabíjet svůj národ pro peníze nebo pro to, abyste nešli do vězení. Pro Vás cizí život nic není, zachraňovali jste svou kůži, pokládali jste své životy za oligarchy. Ukrajinská armáda porušila přísahu, kde slibovala národu ochranu,” napsala Savčenková na svou stránku VKontakte.

Zároveň sama poslankyně přiznala, že ona samá má „ruce v krvi” a musí s tím žít.

Dříve oznámila, že kyjevské úřady udělaly mnoho chyb ve vztahu ke konfliktu na východě Ukrajiny. A aby byly napraveny, musí se zvolit nová politická elita.

Později sestra poslankyně Věra Savčenková oznámila ukrajinskému portálu Strana.ua, že stránka na sociální sítí VKontakte je falešná a nemá s Nadijou nic společného.

„Přes tuhle stránku šly provokativní příspěvky už několikrát. Do tohohle tam byl příspěvek o tom, že Nadija údajně smutní po Givim,” sdělila sestra Nadiji Savčenkové.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru