Londýnský starosta Khan: Londýn je jedním z nejbezpečnějších měst na světě

Londýnsky starosta Sadiq Khan, ktorý je svojim vierovyznaním moslim, údajne povedal, že Londýn je jedným z “najbezpečnejších miest na svete” napriek dvom veľkým teroristickým útokom v meste od začiatku roka 2017. Správu o tom prináša denník Breitbart.

Londýnsky starosta Sadiq Khan sa mal vyjadriť, že Londýn je jedným z najbezpečnejších miest na svete podľa reportérky Sky News Sophy Ridgeovej. Ridgeová dnes ráno napísala na sociálnu sieť Twitter úplný citát Khana, ktorý hovorí: “Som si istý, že sme jedným z najbezpečnejších miest na svete, ak nie najbezpečnejšou svetovou metropolou na svete.”

Khan mal povedať, že teroristi “chcú zabrániť tomu, aby sme sa tešili slobode, ktorú máme … nemôžeme im to dovoliť.”

Khan neuviedol, kde získal informácie, ktoré dokazujú, že Londýn je “najbezpečnejšou metropolou na svete”, ale veľa štúdií toto tvrdenie spochybňuje. Článok magazínu The Economist o najbezpečnejších mestách sveta neobsahuje Londýn ani v top 10.

V roku 2015 vydala The Economist’s Intelligence Unit poradie najbezpečnejších miest na svete, zoradených podľa digitálnej bezpečnosti, zdravotnej bezpečnosti, infraštruktúry a osobnej bezpečnosti. V zozname bolo na prvom mieste Tokio, so Singapurom a Osakou na druhom a treťom mieste. Číslo 10 na zozname bolo New York City, zatiaľ čo Londýn sa umiestnil tesne pod Los Angeles na čísle 18.

Business Insider UK poznamenal, že v porovnaní s európskymi krajinami je na tom Londýn najlepšie z hľadiska digitálnej bezpečnosti a poklesu miery kriminality.

(KPa, hs.sk, Foot: Shutterstock)

Přejít nahoru