Le Penová

Le Penová: Přestaňte vést smuteční řeči a konečně něco dělejte!

Předsedkyně Národní fronty Marine Le Penová chce velkou konferenci Velké Británie, Německa, USA, Ruska a Francie, aby se státy dohodly na způsobu společného boje proti terorismu.

Marine Le Penová v neděli vyzvala Emmanuela Macrona, aby se postavil do čela nové „ Jaltské konference proti terorismu“, spíše než aby se chlubil.

„Kdy budeme jednat? ˇÚtoky jsou podobné a množí se, aniž by politici přijali opatření a učinili politická rozhodnutí,“ stěžuje si Le Penová v rozhovoru na France 3.

„Chtěla bych, aby prezident, spíše než aby se celé dny chlubil, ujal vedení nové „Jaltské konference“ proti terorismu za účasti Británie, Německa, USA a Ruska,“ pokračovala Le Penová.

„Nad kolika dalšími úmrtími budeme ještě naříkat než přijmeme opatření k vymýcení islámského fundamentalismu?“ upozorňuje šéfka Národní fronty.

„Máme diplomaty, policii, právo … Jediné, co chybí, je politická vůle,“ odsoudila Le Penová chování politiků. Podle Le Penové by to měla být Francie, která by měla být v čele této bezpečnostní konference.

„Viděli jsme soutěž „svalů“ během uplynulých dní,“ krtizuje Macrona Le Penová, „nesmí být nezdvořilý, ne se chlubit, ale nebýt ponížený,“ dodala na adresu na Macrona.

K odpovědnosti za útoku v Londýně se přihlásil Islámský stát.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru