Promluvil Člověk: „Všechno bude dobré, to vám mohu zaručit“

Západní analytici a politologové nemohou uvěřit, že Přímá linka s Vladimirem Putinem není sehraným divadlem, a neustále nahazují domněnky, že musela být secvičená. Nelze se tomu divit: žádný z jejich vůdců zdaleka nedosahuje intelektuálních ani morálních kvalit ruského prezidenta.

Jestli je Vladimir Putin dílem přísně řízeného politického marketingu, jak se snaží západní experti tvrdit, pak Rusko předehnalo Západ, který v tomto oboru jednoznačně kraloval několik staletí. Umět bezmála sedmnáct let držet pohromadě tak zářný mediální obrázek jednoho politika – obzvláště v době neomezených informačních možností a při současné „krizi elit“ – by se rovnalo zázraku.

Jenže tak to není. Vladimir Putin není projekt, není výrobek „týmu expertů“ jako třeba francouzský prezident Emmanuel Macron, který je typickým prefabrikátem.

Macron je posledním prototypem vzešlým z „vývoje“ s využitím nejmodernějších technologií, navržený samotným Bilderbergem a bohatě financovaný globálními bankovními klany. Nic „dokonalejšího“ v tomto oboru Západ v současné době nenabízí a možná, že už ani nenabídne.

A přesto, když se nedávno ruský prezident při své návštěvě Francie s Macronem fotografoval, kdosi v internetové diskusi poznamenal, že to vypadá spíše jako by byl Macron na návštěvě u Putina než Putin u Macrona.

Proč francouzský prezident nesahá ruskému ani po kotníky? Protože Macron je tupá malá figurína z výlohy, věc z reklamy, kterou francouzský volič zanedlouho zahodí, kdežto Vladimir Putin je Člověk. Není produktem marketingu a PR, ve kterém Rusko nikdy nebylo a ani nebude šampionem, protože pokrytectví není silnou ruskou disciplínou.

Takže milí západní mediální analytici, PR experti, politologové a politici, přestaňte zuřit a závidět, že Vladimir Putin opět zvládl Přímou linku dokonale, aniž byla jakkoliv inscenována, stejně jako nebyl sehraný nedávný rozhovor pro televizi NBC. Tehdy pouze svoji logikou, pravdomluvností a racionalitou nechal ruský prezident kolosálně se před světem ztrapnit arogantní velkohubou americkou hvězdu Megyn Kellyovou.

A co Vladimir Putin řekl nebo dal najevo tentokrát? Především světu sdělil, že nijak nepolevuje a naopak graduje historický střet mezi Západem, snažícím se podmanit svět, na jedné straně a Ruskem jako silou odporu vůči těmto snahám na straně druhé.

Když mluvil o sankcích, prohlásil, že „Rusko žije pod sankcemi od doby, kdy začalo vznikat“. A jelikož sankce eskalují právě teď, v době kdy už jsou v Evropě soustředěny všechny typy amerických strategických bombardérů, Vladimir Putin dal najevo, že se bezezbytku zhostil svojí dějinné úlohy přijmout výzvu Západu, ať už bude jakákoliv. Je si jistý.

Putin si je současně velmi dobře vědom, že Západ se snaží zničit Rusko i zevnitř, přičemž řeč není o primitivních neziskovkách. Západní pátá kolona má své zástupce přímo v ruské vládě, zejména v resortech prosazujících liberální politiku, rozevírající sociální nůžky v Rusku – a jdoucí na ruku Západu. Až nadejde vhodný okamžik, učiní tomu ruský prezident přítrž: jeho slova o růstu počtu lidí pod hranicí chudoby při současném růstu HDP nemůžou být více výmluvná.

Svět i Rusko čekají zásadní změny. A jak řekl Vladimir Putin v závěru Přímé linky: „Všechno bude dobré, to vám mohu zaručit.“

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru