Rodina chlapce, jenž média označila za „symbol utrpení “, podpořila Asada

Rodina tříletého Omrana Daqneesha, jehož fotku v minulém roce zveřejnila světová media a označila ho za symbol utrpení syrských civilistů, neplánuje opustit Aleppo a podporuje prezidenta Bašára al-Asada. Píše o tom The Telegraph s odvoláním na libanonské a syrské televizní kanály, které udělaly s rodiči chlapce rozhovor.

Rodina chlapce se vrátila do Aleppa chvíli po osvobození města. Příbuzní Omrana komunikaci s médii dlouhou dobu odmítali.

V rozhovoru novinářům Daqneeshův otec sdělil, že masmédia chtěla prodat utrpení jeho syna a využila jeho dítě k útku na vládu v Damašku.

Fotografie Omrana Daqneesha, kterého zachránili z trosek, se v médiích objevila v létě v roce 2016. Západní tisk si pospíšil, aby z útoku na dům, kde žila rodina chlapce, obvinil Rusko a Sýrii. Moskva a Damašek obvinění odmítli.

Jak později vysvětlil mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov, povaha poškození, která jsou vidět na videu z místa tragédie, nasvědčuje použití miny nebo plynové bomby, které používají proti armádě a civilistům členové teroristických skupin.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru