Uprchlická vlna

V uprchlickém táboře v Německu došlo k masové rvačce, kvůli ženě

V hale cizineckého úřadu v německém Warendorfu došlo ke rvačce a musela zde zasahovat policie.

Důvodem byla prominentní žadatelka o azyl Fatima Masúd al-Asad, která je vdovou bratrance syrského prezidenta Bašára Asada. A právě mnoho syrských uprchlíků uteklo ze Sýrie kvůli Bašaru Asadovi.

Zřejmě Fatima Masúd al-Asad upadla v nemilost, proto nyní žije v uprchlickém táboře v okrese Warendorf a požádala v Německu o azyl.

Žena byla v Sýrii obětí rodinných bojů, byla u diktátora v Damašku v nemilosti a její muž byl dokonce zastřelen.

Přesný důvod proč je v Německu je podle Westfälische Nachrichten nejasný. Její manžel byl šéfem Asadovy milice a v roce 2014 byl zabit povstalci. Jejího syna údajně zatkli poté, co zabil policistu.

Žádost o azyl pro Fatimu Masúd al-Asada, která má kromě syrského také libanonský pas, byla odmítnuta, ale ona si stěžovala.

Tato Asadova příbuzná je dobře známá mezi svými krajany, byla poznána v několika uprchlických táborech a kvůli nepřátelství byla nakonec převezena do Warendorfu.

Warendorfští úředníci si kvůli incidentu stěžují, že nebyli informováni o rodinném zázemí této ženy.

„Musíme být upozorněni na cizince, na které je třeba si dát pozor,“ řekl vedoucí úřadu Ralf Holtstiege. Policie rovněž nebyla informována, doplnila policejní mluvčí.

Podle úřadů odpovědných za distribuci uprchlíků v okrese taková upozornění nebyla nutná, neboť Fatima Masúd al-Asad „nepředstavovala nebezpečí pro ostatní.“

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru