Lavrov

Lavrov promluvil o „masové psychóze“ mezi americkými politiky

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov prohlásil, že nemohl tušit, že psychóza v řadách amerických politiků bude natolik masovým jevem.

„Ani jsem netušil, že američtí političtí činitelé mohou upadnout do takové masové psychózy. S mnohými jsem se stýkal, když jsem ještě působil v New Yorku. Vše, co tam teď probíhá, mě velmi překvapuje,” uvedl Lavrov v rozhovoru pro kurdskou televizi Rudaw, když komentoval situaci kolem „zásahu” Ruska do amerických prezidentských voleb.

Lavrov vyjádřil domněnku, že možná „mnozí ti, kdo podlehl tomuto nezvyklému pro americkou politiku jevu, chápou, že to vše nějakým způsobem musí skončit”.
„Bohužel sami sebe zahánějí na velmi vysoký plot, odkud se pak velmi těžce dostanou dolů,” řekl Lavrov.

Ruský ministr zahraničí dále vyjádřil názor, že Američané, kteří si snaží zachovat zdravý rozum, to nemají snadné. „Chápeme, jak to mají dnes ve Washingtonu těžké ti, kdo si přeci jenom snaží zachovat zdravý rozum v podmínkách masové, paranoidní a zanícené rusofobie, kdy po celé řadě měsíců neproběhlo žádné vyšetřování nebo nebyl předložen alespoň jediný fakt, který by mohl potvrdit vměšování Ruska do amerických vnitřních záležitostí. Normální lidé to tam nemají snadné,” řekl Lavrov.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru