Americká firma čipuje zaměstnance, u nás zatím jenom zvířata

Společnost Three Square v americkém státě Wisconsin svým zaměstnancům pod kůži implantuje mikročipy.

Podle BBC, s jejich pomocí budou lidé využívat elektronické vybavení firmy. Zejména díky implantovaným čipům budou moci otevřít dveře s digitálním zámkem, připojit se k počítači v kanceláři.

Je třeba poznamenat, že tyto čipy v hodnotě 300 dolarů budou implantovány lidem zdarma. Všech 50 zaměstnanců se dobrovolně podrobilo operaci.

V květnu 2016 bylo oznámeno, že v Indonésii, zločincům odsouzeným za pedofilii a znásilnění budou implantovány mikročipy, aby policie mohla kdykoliv a v každém okamžiku zjistit jejich pohyb.

U nás odsouzeným zatím elektronické náramky a mikročipy pouze zvířatům
Ministerstvo spravedlnosti znovu vybralo vítěze tendru na náramky. Dodavatelem se po hodnocení nové odborné komise znovu stala společnost SuperCom.

Ať jste majitelem psa, kočky nebo jiného domácího mazlíčka, exotického zvířete nebo třeba pštrosa, právě pro vás je určena metoda celoživotního a nezaměnitelného označení zvířete mikročipem. Označení mikročipem slouží jako průkazná identifikace, akceptovaná nebo dokonce vyžadovaná chovatelskými organizacemi, státními orgány, pojišťovnami a dalšími subjekty.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru