Uprchlíci

Tady se integrace moc nepovedla: Syřan podříznul svou šéfovou

Syrský kadeřník, který byl považován za zářný příklad úspěšné integrace v Braniborsku napadl ve středu večer svou šéfovou nožem a vážně ji zranil na krku.

„Soud v Cottbusu požádal o příkaz k zatčení za pokus o vraždu,“ řekl generální prokurátor Gernot Bantleon. Pouze zásah 22-letého krajana pravděpodobně zabránil nejhoršímu.

Mohammed H. byl považován za vzor Syřanů. 39letý muž byl doporučen Úřadem práce do kadeřnického salonu Ilony F. v srpnu na základě náborové kampaně.

„Nalezení opravdu dobrého personálu do kadeřnictví je dnes velmi obtížné,“ řekla tenkrát Ilona F. „Proč bych mu nedala šanci?“ Podle tehdejších informací přišel Mohammed H. ze staré zavedené kadeřnické rodiny z Damašku, má ženu a dvě děti.

„Úspěch Mohammeda H. v salonu Ilony F. nebyl ani zdaleka tak jednoduchý,“ chválila šéfová Job centrum Eike Belleová, „ale s ním to vyšlo.“

“Jiní přistěhovalci ze Sýrie jsou mnohem složitější případy,“ dodala Eike Belleová . Přibližně 411 uprchlíkům se snaží Job centrum najít uplatnění, ale jen něco málo přes pět procent dostalo šanci na trhu práce.

„Mohammed H. je hrdý muž, ale velmi zdvořilý a ohleduplný,“ říkala dříve nadšeně Ilona F., „dokonce pomáhá uklízet.“

Proč Mohammed H. napadnul svou šéfovou nožem do krku je nejasné.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru