Tento legální jed ničí vaše kosti, ale mnozí z vás ho pijí každý den

Premýšľali ste niekedy, čo dokáže spôsobiť plechovka Coca-Coly vo vašom tele.

Väčšina skôr asi nie, konzumujú tento nápoj každý deň a nezdá sa im to dôležité. Avšak tento nesmierne populárny nealkoholický nápoj má niekoľko dopadov na ľudské telo, ktoré na svojej webovej stránke načrtol Dr. West Conner a sú nasledovné:

Prvých 10 minút

Hneď po tom ako vypijete plechovku Coca-Coly, telo je bombardované s cukrom. Presnejšie povedané, vypijete 10 čajových lyžičiek cukru, čo je 100% odporúčanej dennej dávky.

Po 20 minútach

Príjem glukózy je obrovský a telo sa zbavuje inzulínu naraz. Pečeň začne okamžite pracovať a cukry mení na tuk.

Po 40 minútach

Kofeín, ktorý je prítomný v Coca-Cole, sa úplne vstrebal. Pečeň pumpuje ešte viac cukru do krvného obehu, stúpa krvný tlak, očné zreničky sa rozšíria. Adenozínové receptory v mozgu sú blokované, takže nemáte pocit vyčerpania ani úzkosti.

Po 45 minútach

Telo uvoľňuje viac dopamínu, ktorý stimuluje nervové receptory v mozgu. Aby ste si to vedeli predstaviť, táto reakcia má rovnaké účinky ako heroín.

Do 60 minútach

Kyselina fosforečná na seba viaže magnézium, zinok a vápnik. Veľké množstvo prijatého cukru a umelých sladidiel zvyšujú vyplavovanie vápnika z tela močom.

Krátko po 60 minútach

Kofeín má močopudné vlastnosti, ktoré sa začínajú prejavovať. Telo sa zbavuje magnézia, zinku a vápnika, dôležitých látok, ktoré mali smerovať do kostí. Rovnako aj sodík, voda a elektrolyty. Postupne začínate byť dosť podráždení a ospalí. Vylúčili ste vodu, ktorá mala byť využitá na tvorbu dôležitých látok, ktoré sú zodpovedné za hydratáciu tela a budovanie silných svalov a zubov.

Coca-Cola je jed, ktorý ničí kosti Mnohí si nie sú vedomí toho, čo všetko Coca-Cola dokáže spôsobiť v našom tele. Jej účinky nie sú vôbec pozitívne a okrem iného zvyšujú riziko vzniku diabetesu. Radšej si nalejte pohár čistej vody a ochuťte si ju napríklad citrónom, mätou alebo TU nájdete zopár tipov.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru