Uprchlíci

Ve Švédsku se letos odehrálo již skoro 800 000 zločinů

Švédská vládna agentúra BRA vydala v týchto dňoch predbežnú správu s názvom Kriminalstatistik 2017, ktorá obsahuje štatistické údaje za prvý polrok 2017 týkajúce sa kriminality a rôznych druhov trestných činov spáchaných za dané obdobie na švédskom území.

Zo 40 stranového dokumentu vyplýva, že v prvom polroku tohto roku bolo vo Švédsku spáchaných viac ako 731 000 trestných činov, čo je nesmierne obrovské číslo! Pre porovnanie, v celom 82 miliónovom Nemecku bolo minulý rok spáchaných “len” okolo 400 000 trestných činov, za to v 10 miliónovom Švédsku za pol roka takmer dvojnásobok. A to sa stále bavíme len o oficiálne oznámených a zdokumentovaných zločinoch.

Z vyššie spomínaných štatistík ďalej vyplýva, že v prvom polroku bolo oznámených 9680 sexuálnych trestných činov, čo je o 4% viac ako minulý rok, z čoho o 300 sexuálnych zločinov viac bolo spáchaných na dospelých občanoch Švédska a o 120 viac na občanoch vo veku od 0 do 17 rokov, teda na deťoch. Z tohto počtu šlo o priame znásilnenie v 3430 prípadoch (z toho 1470 zneužitých prípadov tvorili deti a 1960 dospelí). Samozrejme, že v drvivej väčšine šlo o ženy a dievčatá (95%) a zostatok (5%) tvorili muži, najmä mladí chlapci.

Aj tieto smutné štatistiky jasne potvrdzujú, že Švédsko je na tom naozaj veľmi zle. A to nehovoriac len o oblasti bezpečnosti, ale v tomto prípade už aj o celkovej stabilite štátu, čo najlepšie potvrdzuje takmer neustály vznik no-go zón, ktorých už vo Švédsku oficiálne existuje 61 a ďalších 23 na označenie no-go zóna ašpiruje. Aktuálny stav je výsledkom multikultúrnej politiky švédskych politikov.

Situácia už dospela až do takého bodu, že švédska polícia nedávno ústami svojho policajného šéfa dokonca prosila ľudí, organizácie, hercov a všetky “dobré sily” v krajine, aby jej v boji s kriminalitou migrantov pomohli, pretože sama už nedokáže situáciu zvládať.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru