NASA unáší děti a posílá je do vesmíru jako otroky?

Národní úřad pro letectví a kosmonautiku, zkráceně NASA (anglicky National Aeronautics and Space Administration, NASA) je americká vládní agentura zodpovědná za americký kosmický program a všeobecný výzkum v oblasti letectví. Pokouší se dostat lidi na Mars, z velké výšky sleduje klimatické změny a životní prostředí a vysílá do vesmíru různé sondy. Zároveň je ale také obestřena celou řadou záhad a konspiračních teorií.

NASA už od svých počátků přitahuje pozornost různých polemiků, pseudovědců a konspiračních teoretiků. Stačí si vzpomenout na teorie ze 70. let, které tvrdily, že přistání na Měsíci v rámci programu Apollo byl podvod – ať už kompletně, nebo jen z části. Podle různých průzkumů se ukazuje, že tomu dodnes nemalá část Američanů věří. V posledních měsících se šíří staronová teorie o tom, že je Země plochá. Navíc se objevily zprávy o tom, že by NASA mohla již brzy oznámit existenci inteligentního života ve vesmíru, které byly obratem vyvráceny. Nejnovější teorie se týká toho, že NASA unáší děti a dělá z nich otroky ve vesmíru. Zní vám to bizarně? Tato teorie se opravdu objevila v USA a šíří ji jeden ze známých moderátorů a konspiračních teoretiků.

Alex Jones, který je americkými mainstreamovými médii označován za pravicového konzervativce a konspiračního teoretika a který provozuje webové stránky InfoWars a PrisonPlanet, za pomoci exdůstojníka CIA Roberta Steelea nedávno vydal opravdu bizarní zprávu. Ve svém diskuzním pořadu nejprve mluvil o sexuální deviantech a okultismu, pak ale naprosto změnil téma.

Jones a Steele ve vysílání uvedli, že na Marsu žijí dětští otroci. „Opravdu věříme, že je na Marsu kolonie, která je obývána dětmi, které byly uneseny a vyslány do vesmíru na cestu trvající 20 let,“ řekl Steele naprosto vážně. „Takže jakmile se dostanou na Mars, nemají jinou možnost, než být otroky tamní kolonie,“ dodal.

Jones mu jen přikyvoval a pak dodal: „Nemáte ani ponětí, co se děje. Oni nechtějí, abychom se zabývali tím, co se tam děje,“ cituje jeho slova server IFL Science. Jones se však na závěr pokusil být alespoň trochu skeptický. „No, nevím o základnách na Marsu, ale vím, že jsme vytvořili tisíce různých druhů přeludů, které měly zakrýt mimozemské formy života na Zemi,“ dodal.

NASA tvrdí, že jsou tato „obvinění“ natolik absurdní, že není třeba, aby se k nim mluvčí organizace oficiálně a sáhodlouze vyjadřoval. „Na Marsu nežijí lidé. Působí tam aktivní vozítko. Minulý týden se objevily zvěsti, že tam žádné není, ale skutečně tam je. Ale nejsou tam žádní lidé,“ uvedl mluvčí NASA pro server The Daily Beast.

Poněkud paradoxní se pak může zdát, že mezi posluchače Jonese patří například také americký prezident Donadl Trump, který se v jeho show dokonce objevil jako host.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru