Svědek uvedl podrobnosti nájezdu dodávky do davu lidí v Barceloně

Jeden z očitých svědků mimořádné události v Barceloně Rus Alexandr Kiseljov agentuře RIA Novosti uvedl, že si lidé nejdříve mysleli, že se jedná o vtip. Pak všechny ovládla panika. Bylo nutné zanechat dvě osoby z turistické skupiny v kavárně, odkud je z bezpečnostních důvodů nechtěli pustit.

„Byli jsme ve vedlejší čtvrti, kde k tomu došlo. Byli jsme v Barceloně s manželkou na exkurzi. Po procházce jsme stáli na rohu ulice. Pak jsme náhle spatřili, jak na nás běží dav lidí. My jsme taky začali utíkat. Jak jsme běželi, tak jsem zaslechl, jak někdo španělsky křičel slovo, které znělo jako teroristický útok v ruštině,” řekl Kiseljov agentuře RIA Novosti.

Podle něj si turisté nejdříve mysleli, že je to nějaký vtip.

„Když jsme ale uviděli spoustu policejních aut, tak jsme pochopili, že situace je vážná,” uvedl Kiseljov.

Během události se skupina ruských turistů nacházela v různých částech náměstí Katalánska, od kterého začíná ulice La Rambla. „Nejdříve byla panika, nikdo nevěděl, kam má běžet. Celá skupina byla roztroušená po celém náměstí. Pak rychle přijel náš autobus, my jsme do něj skočili a odjeli z centra. Nejdříve byl zmatek, teď šok,” uvedl Kiseljov. Nikoho zraněného nezahlédl.

Dva turisté se během útoku nacházeli v kavárně na ulici „La Rambla. „Z bezpečnostních důvodů je nepustili ven, proto jsme museli odjet bez nich. Teď směřují na taxíku do bezpečí,” sdělil Kiseljov.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru