Žádáme židovské hosty, aby se před vstupem do bazénu osprchovali!

Tak takové šokující oznámení se objevilo v apartmánovém hotelu Paradies v Arose ve švýcarském kantonu Graubünden.

Žádost způsobila velké rozhořčení, zejména v židovské komunitě. Centrum Simona-Wiesenthala vyzvalo k uzavření hotelu Paradies v Arose.

Asociace cestovního ruchu v Arose zdůraznila, že kanton Graubünden, který leží 150 kilometrů jihovýchodně od Curychu, navštěvuje už po mnoho let plno spokojených židovských hostů. Markus Berger, tiskový mluvčí Asociace švýcarského cestovního ruchu, k tomu uvedl, že jde o velmi politováníhodný individuální případ.

Šokovaná rodina z Izraele si vyfotografovala upozornění, které upozorňuje židovské hosty, aby se sprchovali před a po koupání v bazénu. V opačném případě by jim byl odepřen přístup. Rodina na to upozornila v médiích.

“Takové plakáty se nesmí vůbec objevit,” uvedla Yvonne Wüthrichová, mluvčí Asociace cestovního ruchu v Arose, “Asociace bude diskutovat o incidentu s osobou, která má na starosti apartmánový hotel Paradies.”

Zodpovědnou za plakát je Ruth Thomannová, která se stará o pronájem a objednávky v hotelu, uvedla německá tisková agentura. Thomannová sama nyní lituje textu na plakátu.

Mezitím bylo doporučení u bazénu změněno na výzvu všem hostům, aby se sprchovali před vstupem do bazénu.

„Z mnoha dalších židovských hostů v už nikdo předčasně hotel neopustil. Ale obdržela jsem více než 300 částečně nenávistných emailů,“ dodala Thomannová.

Shimon Samuels, ředitel Centra Simona-Wiesenthala, napsal Simonettě Sommarugaové, švýcarské ministryni spravedlnosti a požádal ji o vyšetřování a soudní kroky proti hotelu a jeho zaměstnancům.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru