Alexander Rodgers o americké podlosti a ruském letectvu

Portál jpgazeta publikoval zaujímavý materiál ruského novinára Alexandra Rodgersa o posledných udalostiach v Sýrii.

Podľa Rodgersa situácia v Sýrii začína pripomútoínať známy vtip, v ktorom medveď, vlk, líška a rys hrajú karty. Medveď rozdá a lakonicky oznámi “Nechcem nikoho obviňovať, ale keď bude niekto podvádzať, tak mu rozbijem tú ryšavú papuľu”. Kto symbolizuje medveďa a kto líšku je viac ako zrejmé.

Situácia v Sýrii sa teda vyvíja čoraz zaujímavejšie.

Američania oznámili, že nemajú prsty v útoku na ruského generála, ktorý sa skončil smrťou ruského dôstojníka. Naši velitelia to akceptovali a naše lietadlá  ako odvetu za smrť generála zaútočili na pozície ISIS, kde sa čuduj sa svete úplne náhodou nachádzali aj Kurdi a aj Američania.

Čo robili Američania a Kurdi na pozíciach ISIS? Američania tvrdia, že bojujú s ISIS. My im samozrejme veríme, všetci vieme, že Američania bojujú s ISIS a nie proti ISIS. Náš letecký prieskum zozbieral dostatok dôkazového materiálu na základe ktorého vidieť, že Američania a Kurdi spolupracujú s ISIS,  dodávajú členom ISIS zbrane a spolu obsadzujú plynové a naftové polia, ktoré sa nesmú podľa amerických predstáv dostať do rúk legitímnej sýrskej vlády.

Čo robia Američania v Sýrii? V Iraku to chápem, tam sú proste okupanti. Obsadili Irak, zavraždili 1,4 milióna Iračanov, vytvorili bábkovú vládu, ale čo robia v Sýrii? Kto ich pozval? Získali mandát OSN, aby pchali svoje prsty do sýrskych záležitostí? Nepamätám si, že by ich niekto do Sýrie pozýval.

Rusko sa v Sýrii nachádza na základe pozvania legitímneho sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Ruské lietadlá bombardujú teroristov a bombardujú ich úspešne. To však vyvoláva hystériu u mainstreamu a Američanov, ktorí kričia, že Rusi bombardujú civilné ciele.

Pritom mainstream nepíše o amerických leteckých útokoch napalmom a bielym fosforom, ktoré Američania vykonávajú v Rakke či predtým v irackom Mosúle. O tom, koľkokrát Američania zaútočili na svadobné sprievody a nemocnice v Afganistane, Iraku, Lýbii by sa už mohli písať hrubé encyklopédie.

To že mainstream zúri v bezmocnej protiruskej hystérii spoločne s Američanmi znamená, že Rusko znova vytvorilo  ideálny “stroj vojny”. Tentoraz to však nie je T-34, ktorý zlomil fašistickým tankovým vojskám chrbticu, ale ruské letectvo, v popredí zo Su-34, najlepším bitevným bombardérom vo svete. Koľko členov “umiernenej opozície” Američania v Sýrii postavia, toľko ich ruské Su-34 bez problémov zlikvidujú.

120 lietadiel Su-34, s posádkami, ktoré získali bojové skúsenosti v Sýrii môžu preorať bez väčších problémov ľubovoľné ozbrojené sily.

Ale vráťme sa k situácii v Sýrii. Američania sa snažia zachrániť svoje investície, ktoré vrážali  do ISIS. S ISIS ako reálnou silou už nemôžu počítať, z pôvodnej bandy teroristov ostalo len torzo. Preto momentálne Američania  pretláčajú svoje ďalšie bábky a tými sú Kurdi, cez ktorých chcú získať kontrolu nad plynovými a naftovými poliami vo východnej Sýrii.

Lenže slobodný Kurdistan nevyhovuje nikomu – ani Turkom, Iraku, Iránu a dokonca ani Saudskej Arábii. Nikto z predstaviteľov týchto krajín si neželá slobodný Kurdistan a Američania sa vlastne ocitávajú kvôli svojej podpore Kurdov evidentne na nesprávnej strane barikády.

Plán na vytvorenie a potom záchranu Kalifátu sa nepodaril. Američania vrazili do tohto plánu obrovské peniaze, rovnako ako teraz vrážajú obrovské peniaze do Kurdov. Rusku tieto americké kovbojské gestá len vyhovujú. Čím viac zdrojov Američania v Sýrii minú, tým lepšie.

(JRu, hlavnispravy.sk)

Přejít nahoru