Uprchlíci

Počet znásilnění v Bavorsku vzrostl téměř o 50 procent

V prvních šesti měsících roku 2017 bylo v Bavorsku zaznamenáno téměř o 50 procent více znásilnění než v předchozím roce. Je zde značný nárůst skutků přisuzovaných migrantům.

V policejních statistikách se objevilo celkem 685 případů, což představuje nárůst o 48%. Zvláště u migrantů počet znásilnění vzrostl o 91 procent na 126, uvedl v úterý bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann (CSU) na zasedání vlády. Celkový podíl přistěhovalců ve všech sexuálních přestupcích činil 18 procent, v roce 2016 to bylo za stejné období 14 procent.

Důvody zvýšení celkového počtu nejsou zcela jasné.

“Naši policisté v současné době pracují na podrobné analýze,” řekl ministr Joachim Herrmann, „v každém případě by se sexuální trestné činy měly řešit cíleněji, a to i v azylových ubytovnách,“ dodal ministr.

“Kromě zvýšeného policejního dohledu, jde také o cílená preventivní opatření,” doporučuje Herrmann.

Kromě otisků prstů při registraci uprchlíků doporučuje ministr vnitra také odběry vzorků DNA.

 

Kromě znásilnění počet ostatních přestupků klesl v celém Bavorsku. Bez započítání přestupků cizinců, jedná se především o ilegální přechody hranic migranty, uvádějí statistiky 282.000 činů, to je téměř o 20.500 méně než ve stejném období loňského roku. Konkrétně počet vloupání do bytů poklesl o téměř 14 a krádeží o 11 procent.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru