Sýrie

Syrská armáda byla vystavena ostřelování z míst, kde se nacházejí američtí vojáci

Syrské oddíly byly dvakrát vystaveny ostřelování z oblastí, kde se nacházejí bojovníci Syrských demokratických sil spolu s americkými vojáky, sdělil ve čtvrtek mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

„Mezinárodní koalice v čele s USA a Syrské demokratické síly (SDF) zastavily operaci osvobození Rakky kvůli úspěchům syrské vládní armády,” řekl.

Podle jeho slov zůstaly centrální čtvrti bývalé metropole teroristické fronty IS (zakázaná v RF), jež tvoří asi 25% města, pod plnou kontrolou teroristů.

„Ze čtvrtí na východním břehu Eufratu, kde se nacházejí bojovníci SDF spolu s americkými speciálními jednotkami, bylo dvakrát zahájeno ostřelování z minometů a tryskových děl,” sdělil Konašenkov.

Zdůraznil, že spolu se syrskou armádou tu konají bojové úkoly proti teroristům IS také vojáci z ruských speciálních jednotek.

„Proto jsme tvrdě sdělili speciálním kanálem zástupci velení americké armády v Udeidu (Katar), že pokusy o ostřelování z míst, kde se nacházejí bojovníci SDF, budou hned potlačeny všemi možnými vojenskými prostředky,” řekl Konašenkov.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru