Thomas de Maiziere

Neuvěřitelné! Německý ministr vnitra: Moskva se do voleb nevměšovala!

Do voleb do Bundestagu zbývá jen několik dnů a Rusko nezasáhlo do volebního závodu, uvedl v rozhovoru pro Bild německý ministr vnitra Thomas de Maizière.

Prohlášení, které by mělo téměř otřást Evropou, se ovšem ministr okamžitě pokusil naředit. „Možná, že se Rusové změnili, ale možná to ještě přijde,” varoval vedoucí německého ministerstva vnitra.

Několik dnů před volbami do Bundestagu nezaznamenalo německé ministerstvo vnitra během volební kampaně žádné údaje o „rozsáhlých ruských kybernetických útocích”, napsal Bild.

„Neviděli jsme, že by Putin zasahoval do předvolebního závodu. Nevidíme žádné velké důsledky,“ konstatoval německý ministr vnitra Thomas de Maizière.

„Možná, že si to (Rusové) rozmysleli, ale možná to ještě přijde,” dodal německý ministr vnitra.

Podle něj musí nyní všichni obyvatelé Německa zůstat klidní.

Jde o pozoruhodné, téměř senzační prohlášení. Neboť nejméně půl roku německá média a politici CDU/CSU rozpoutávali hysterii a vykrmovali veřejnost děsivými „zaručenými“ zprávami o předpokládané, tušené a zcela pravděpodobné „ruské intervenci“ do německých parlamentních voleb. Téměř to vyvolává starostlivou otázku, co budou nyní ideologové “ruské agrese” dělat? Nicméně odpověď se skrývá ve slovech ministra vnitra: Být na stráži!

Jak poznamenává Bild, během rozhovoru Thomas de Maizière, který je členem Křesťansko-demokratické unie šéfky německé vlády Angely Merkelové, přispěl ke kampani CDU. „Více policie!” slíbil voličům.

Šéf německého ministerstva vnitra také uznal, že vláda Angela Merkelová udělala řadu chyb, a snaží se vyřešit migrační krizi. „Nikdo není imunní před chybami,” uvedl německý ministr vnitra.

Jistě, levněji se z toho průšvihu snad ani nelze dostat. Stačí si trochu posypat hlavu a jedeme dál.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru