Víte, proč někoho koušou komáři více než druhé? Vědci přinášejí vysvětlení

V letních měsících se bohužel musíme potýkat s komáry, kteří umějí být opravdu velmi otravní a ještě více otravné a nepříjemné je jejich štípnutí. Ovšem na některé z nás komáři útočí pravidelně a jiným se naprosto vyhýbají. Proč tomu tak je?

Zde jsme si pro vás připravili 6 důvodů, proč komáry tolik přitahujeme:

Oxid uhličitý

Ukázalo se, že stejně jako rostliny, tak i komáry přitahuje oxid uhličitý. Ten především vylučují lidé s pár kily navíc a zejména pak těhotné ženy.

Tělesná teplota

Pokud je vám neustále teplo a v horkých dnech je to pro vás doslova utrpení, i tohle může být kámen úrazu, proč jste pro komáry opravdovým lákadlem.

Krevní skupina

O tom, že komáry přitahuje určitá krevní skupina, slyšel téměř každý a ona je to vážně pravda! Jedna malá studie zjistila, že lidé s krevní skupinou 0 jsou mnohem náchylnější na komáří štípnutí nežli lidé s krevní skupinou A.

Mikroby

Každý z nás má pod kůží určité mikroby a společně s bakteriemi je to pro komáry skvělá kombinace, která je přitahuje jako magnet.

Cvičení

Lidé, kteří cvičí, jsou náchylnější ke komářímu kousnutí právě kvůli množství kyseliny mléčné, kterou díky cvičení jejich tělo produkuje. Také se vám při fyzické aktivitě zvyšuje tělesná teplota, což je další faktor, který komáry ohromně láká.

Pivo

Teď nejspíš zklameme všechny milovníky piva, ale i konzumace tohoto nápoje do seznamu jednoznačně patří. Po jeho vypití produkuje vaše pokožka velmi specifickou vůni, která komáry zaujme.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru