Václav Klaus ml. podal žádost o rozvod po pěti letech manželství

Václav Klaus mladší dnes oznámil, že podal žiadosť o rozvod so svojou druhou manželkou Luciou, s ktorou majú štvorročnú dcérku. Podľa informácii českého denníka Blesk sa 48-ročný úspešný politik so svojou ženou nerozchádza v dobrom.

Klaus mladší zaznamenal úspech na kandidátke ODS v nedávnych parlamentných voľbách, keď ho zakrúžkovalo viac ako 22-tisíc voličov, napriek tomu na túto jeseň nebude spomínať v dobrom.

Druhé manželstvo Václava Klausa mladšieho je totiž v troskách. Problémy sú natoľko vážne, že politik podal žiadosť o rozvod. Nevylučuje pritom, že všetko neprebehne úplne hladko … V takom prípade sa vraj rodiny nenávratne rozdelia. V rozhovore pre Blesk priznal, že ich vzťah po takmer päťročnom manželstve definitívne skončil 12. júna.

Klaus už pritom za sebou jeden rozvod má. V roku 1995 sa oženil s Kamilou Pojslovou, vtedy študentkou žurnalistiky. Zväzok vydržal pätnásť rokov a narodili sa do neho tri deti – Vojtěch, Kateřina a Jakub. Roku 2010 však prišlo odlúčenie a v roku 2012 rozvod. Jednou z príčin Klausovho prvého rozvodu pritom bola súčasná manželka Lucia Klausová.

Druhú ženu si Klaus mladší zobral vo februári roku 2013, pol roka po svojom prvom rozvode. Tajnému zimnému obradu vtedy smelo prihliadať len 25 najbližších. Sobáš s o šestnásť rokov mladšou Luciou Klaus oslávil v krkonošskom hoteli s príznačným menom V Nebi. Romantická rozprávka však dlho nevydržala…

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru