Fanatici IS navádějí k útokům na vánoční trhy.

Britské ministerstvo varuje před cestováním na vánoční trhy. Na sociálních sítích byly zveřejněny různé zprávy teroristické IS / DAESH, které vyzývají k teroristickým útokům na vánoční trhy a jejich návštěvníky.

 

Příznivci IS vyzývají na sociálních sítích k útokům na vánoční trhy v Británii, Francii a Německu. Anglický Daily Mail v článku upozornil na tyto teroristické výzvy.

Na jednom z obrázků je  klečící Santa Claus před maskovanými džihádisty, v pozadí vánoční trh na londýnské Regent Street.

Druhý obrázek, který teroristé šíří, není o nic méně znepokojující. Muž stojící vlevo v popředí drží v ruce krvavý nůž, v pozadí můžete vidět vánoční trh před pařížskou Eiffelovou věží. Oba obrázky jsou opatřeny trojjazyčným titulkem (anglicky, francouzsky, německy): “Brzy na vašich svátcích”.

Mnoho dalších teroristických zpráv koluje v současné době na sociálních sítích, vyzývají k útokům. Obrázek  znázorňující džihádistu stojící před hořící bazilikou svatého Petra má největší popularitu mezi islamisty.

Neméně překvapující je doprovodný text. Musím být připraven, zabít a zabít. Odměnou je mi ráj a památka ve věčné paměti, když zabiju nevěřící.

“Žádné výjimky pro staré lidi, děti ani ženy. Všichni jsou cílem našich zbraní a to, co přijde, bude mnohem horší. ”

Anglické úřady berou tato varování velmi vážně. Ministerstvo zahraničí oficiálně odrazuje před cestováním na vánoční trhy. Pokud chce člověk navštívit trhy, měl by být “obzvlášť ostražitý” a řídit se radami místních úřadů.

Obrázky pochází z chatové skupiny nazvané Army of Mujahideen a zdá se, že jsou vytvořeny uživatelem zvaným Dr Almani.

Jedním z cílů měly být vánoční trhy v essenu 19.prosince, ale zpráva nebyla potvrzena.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru