Marocké oslavy fotbalové kvalifikace v Bruselu: “Zničené vánoční trhy, hořící auta, vyrabované obchody a zranění policisti.”

O tom, že multikultúrna spoločnosť zlyhala, sa môžeme presvedčiť hocikde v západnej Európe. Po kvalifikácii Maroka na majstrovstvá sveta vo futbale nastala v Bruseli doslova spúšť. Marocká menšina totiž začala “oslavovať” až tak intenzívne, že si to odniesli policajti v podobe zranení, zničené vianočné trhy, horiace autá a vyrabované obchody.

Po kvalifikácii Maroka na futbalové majstrovstvá sveta v Rusku v roku 2018, nastali “oslavy”, ktoré skôr pripomínali nepokoje. Približne 300 Maročanov začalo vyvádzať v centre Bruselu. Informoval portál Euronews

Násilnosti boli hlásené v centre mesta, na Place de la Bourse, kde sa tiež konal vianočný trh, ktorý bol nakoniec zničený. Polícia tiež uviedla, že bolo zapálených niekoľko áut a obchody boli vyrabované.

https://twitter.com/th1an1/status/929700144685121537

Bolo tiež zranených 22 policajtov. Na rozohnanie násilného davu bol potrebný slzotvorný plyn a vodné delá. Situáciu sa podarilo ukľudniť po dvoch hodinách.

Vyčíňanie Maročanov si môžete pozrieť v nasledovných videách:

https://youtu.be/hDxcQgmQYU0

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru