Obrazy v kanceláři: Zpříjemněte si i zdánlivě fádní pracovní činnosti

Cítit se ve vlastním zaměstnání jako doma je výhrou jak pro zaměstnavatele, tak i zaměstnance. Vytvoření útulného prostředí přitom nemusí být vůbec jednoduché. Každý nejsme bytovým architektem, který přesně ví, jaké interiérové součásti spolu co nejvíce korespondují a jakým variacím se raději vyhnout. Přesto se mnohdy stává, že stačí pouze maličkost a třeba taková kancelář může vypadat perfektně. Výbornou volbou jsou bezesporu moderní obrazy, jež vypadají perfektně. Vybírat se dá mezi spoustou variací, které do administrativních prostor dokonale padnou.

https://myloview.cz/obrazy/podle-interieru/kancelar/

Přílišná okázalost není zapotřebí

Jaké zásady se vyplatí dodržovat? V každém případě je vhodnější mít na zdi alespoň nějaké obrazy. Bez nich jsou kancelářské prostory fádní, nudné a vypadají prakticky osamoceně. Jakýmsi opakem je důraz na okázalost. Přeplácanost prostoru na zdech, které se doslova prohýbají pod obrazy s masivními drahými rámy, také zrovna není tím, co by v kanceláři mělo figurovat. Právě proto se vyplatí jít zlatou střední cestou. Krásný a přitom vcelku tvarově i motivově skromných obrazů je spousta. Není nutné, aby byly v pastelových barvách a snažily se všemi možnými způsoby upozornit na svou existenci. Naopak! Bohatě postačí, pokud budou jemné, výstižné a motivově alespoň trochu dokážou odpovídat prostorám, v nichž jsou upevněny.

Městská zástavba jako oblíbený motiv

Pohled na některé součásti velkoměst bývá mnohdy opravdu kouzelné. Když se celé scenérie dokonale osvítí a zabere ze správného úhlu, není co řešit. Velmi oblíbené jsou především výškové budovy vyjadřující především byznysové prostředí. Rozhodně není problém vybrat si obrázek jakéhokoli města, které má svůj specifický charakter. Lidé si najdou cestu k jakémukoli místu. Moc hezká jsou i vyobrazení mostních konstrukcí anebo industriálních zón. Asi by se to především v kancelářích patřících třeba k hutním firmám nemělo přespříliš přehánět. Jinak je vhodné, když jsou obrazy neutrální. Dokážou tak zaujmout, ale zároveň neupoutají pozornost natolik, že by člověk neustále vázal své oči právě na konkrétní motiv obrazu.

Několikadílné obrazy

Zajímavou volbou do kancelářských prostor jsou také vícedílné obrazy. Dokážou zachytit skutečnost sice rozdělenou, ale zároveň spojenou. Vybírat si lze u tohoto typu obrazů ze spousty krásných motivů. Oblíbené jsou třeba ty přírodní. Zachycení detailů malých rostlin po ráno, kdy po nich stékají krůpěje vody, je bezesporu hodně zajímavé. Pokud si člověk v duchu navíc spojí takovéto malé kousky v celek, vypadá celý komplet naprosto skvostně se vším všudy. Určitě se vyplatí vybírat také abstrakce. Ve vícedílném provedení dávají dohromady komplety obrazů dokonalou souhru se vším všudy. Abstraktní motivy nikoho neurazí a naopak dokážou přinést zajímavé relaxační prvky. Lidé se třeba v pauze mohou zadívat na plochu konkrétního obrazu a představovat si cokoli.

Běžné pracovní potřeby a předměty

Za velmi vděčné motivy lze považovat i ty, které zobrazují běžný lidský život ve víru času. Třeba takový klasický budík. Ve vyobrazení na větší ploše vypadá nostalgicky, funkčně a kouzelně. A co takový psací stroj? V minulosti nedílná součást všech administrativních budov. Dnes pouhá dekorace, která ale připomíná staré mnohdy úspěšné časy. Vzhledově navíc bez problémů dokáže zaujmout prakticky každého. Z dalších motivů můžeme upozornit třeba na spisovatele. Vícedílný obraz, na kterém je vyobrazen muž píšící na stroji a kouřící dýmku, může působit na mnohé z nás velmi inspirativně. Třeba i v momentu, kdy se člověk zasní, může být tento obraz jakýmsi motorem, jenž vás vrátí zpátky do hry ke konkrétní činnosti. Stejně tak je moc hezké i zachycení molekul v detailu. Jejich kouzlo spočívá právě v neotřelých tvarech, jež spojují přímky a koule. V černobílém provedení se vám bude takovýto obraz stoprocentně líbit a budete si užívat každého pohledu na něj. Nadčasovost chemických prvků a sloučenin je neoddiskutovatelná. Pohled na ně fascinuje lidi už velmi dlouho.

Přejít nahoru