Čína a Rusko by mohly škodit USA útokem z vesmíru, varuje šéf armády

US Comander přiznal, že americká armáda by mohla být zcela zmrzačena vesmírným útokem z Číny nebo Ruska.

Čína a Rusko vyvíjejí vesmírné zbraně, pentagonští šéfové tvrdí, že existuje riziko, že jejich útočné síly zůstanou zcela skryty před USA na jejich družicích.

Plukovník Rick Zellman, velitel vesmírné brigády americké armády, řekl, že je “imperativem” vyvíjet technologii pro boj.

Útoky na družicovou síť Spojených států by mohly rozvrátit velení, dodal Zellman.

Rick Zellman však ujistil, že práce probíhají tak, aby se armáda v budoucnu dokázala ubránit před jakýmkoliv nepřítelem.v

Jak Donald Trump slíbil, tak byly zahájeny závody ve zbrojení. Armády vyvíjejí zbraně budoucnosti. Lockheed Martin HULC je exoskeleton, který dovolí vojákům nosit náklady o váze 200 liber (asi 90kg)  na dlouhé vzdálenosti.

Projektily s elektromagnetickým pohonem, vystřelované rychlostí až 2500 metrů za sekundu.

Zbraň PHASR (Personální zastavení a reakce na stimulaci) zapaluje oslepující zelený laser, který oslňuje nepřátele. Oslepující zbraně jsou protiprávní ve válce, ale PHASR způsobuje pouze dočasnou slepotu.

Systém laserové zbraně (LaWS). Tato zbraň vytvoří 30kw fotonový paprsek schopný vypalovat otvory v bezpilotních vozidlech a zmást navigaci nepřátelských plavidel.

Drony, aby se vyřešil problém drahých draků, které mohou být sestřeleny, armáda experimentuje s letkamii malých a levných letounů, které je těžké sestřelit, a když jsou sestřleny, tak po opravě mohou pokračovat v misi.

Odstřelovací puška XM2010 poskytuje přesnost na 1,2 kilometru a má termální objímku nad hlavní, takže je neviditelná pro infračervené skenery.

Systém aktivního popírání spouští elektromagnetické vlny, které jsou absorbovány kůží. Ten pocit je tak bolestivý, armáda to nazývá “Sbohem”.

Plukovník Zellman řekl: “Naše struktura sil je dnes postavena na předpokladu, že máme GPS a máme družicovou komunikaci“.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru