Německo navrhuje zachránit Evropu před uprchlíky zvláštním způsobem!

Zaplacení prémie za dobrovolný odjezd z Německa těm, kterým byl odepřen azyl, je „velmi rozumným opatřením”, prohlásil šéf federálního ministerstva vnitra, uvedl Bild.

„Nakonec je to všechno v zájmu německých daňových poplatníků,” řekl Thomas de Maizière. Ministr rovněž poznamenal, že v tomto roce již na území Německa vstoupilo přibližně 173 000 uprchlíků.

Zaplacení prémie za dobrovolný odjezd z Německa těm, kterým byl odepřen status uprchlíka, je “velmi rozumným opatřením”, řekl německý ministr vnitra Thomas de Maizière v rozhovoru s německým bulvárem Bild.

„Pomoc nebude poskytována v hotovosti na ruku, ale až po návratu do jejich domovské země. Peníze by měly být použity k nákup bytu nebo jeho zařízení,” zdůraznil německý ministr vnitra.

Thomas de Maizière ujistil, že ve srovnání se sociálními platbami, které musí Berlín přijímat s delším pobytem uprchlíků v Německu, je výše prémie „výrazně nižší”.

„Ti, kdo jsou znepokojeni, to dávají šanci na budoucnost ve své domovské zemi, příležitost k tomu, aby se znovu usadili, aby se už přestali snažit přijet do Evropy. Samozřejmě, platby by neměly být tak velké, aby lidé přicházejí jen proto, aby získali tyto peníze. Nakonec to všechno je také v zájmu německých daňových poplatníků,” uvedl šéf ministerstva vnitra Německa. Jak ale hodlá zabránit tomu, aby si lidé z různých oblastí světa nejezdili pro “německé prémie”, už nesdělil.

Německý ministr rovněž poznamenal, že v tomto roce již na území Německa vstoupilo kolem 173 000 uprchlíků.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru