Ruský plukovník o armádě USA: “Jsou to piráti 21. století. Ničí krajiny, nezodpovídají se za to, a všichni o tom mlčí, kromě Ruska!”

Sila americkej armády je v beztrestnosti. Sú to piráti 21. storočia. Nikomu sa nezodpovedajú. Zničili Irak, Líbyu. A všetci, okrem Ruska, o tom mlčia, hovorí riaditeľ Centra výskumu verejných problémov národnej bezpečnosti plukovník Alexandr Žilin.

V televízii Zvezda plukovník Žilin o USA tiež povedal: „Pokiaľ ide o Sýriu, treba to povedať jasne: Oni nebojovali proti Islamskému štátu. Rukami Islamského štátu Spojené štáty bojovali proti Asadovi i proti Rusku.“ Ruský vojenský expert upozornil, že USA sa snažia o modernizáciu svojich síl, vyprázdňujú svoje vojenské sklady predajom zbraní z minulého storočia krajinám východnej Európy, aby sa uvolnilo miesto pre novú výzbroj: „Na to však treba 15 rokov.“

História nás učí, že ani pirátske bandy nemôžu terorizovať svet večne. Platí to aj pre armádu USA, napriek výroku ich bývalého prezidenta Obamu, že či už sa to niekomu páči, alebo nie, „Amerika je výnimočná“, ktoré nápadne pripomínajú hitlerovské heslá typu „Deutschland über alles!“

1.júla 2016 čínsky prezident Si Ťin-pching vo svojom prejave pri príležitosti najväčšieho čínskeho sviatku uviedol: “Svet sa nachádza na hrane radikálnych zmien, vidíme, ako sa postupne rozpadá EÚ, ako sa rúca ekonomika USA, a to všetko sa skončí vznikom nového svetového poriadku. Tak, ako kedysi, už nebude nikdy, o 10 rokov nás čaká nový svetový systém, v ktorom budú hrať kľúčovú rolu Čína a Rusko.” Presnejšie – Rusko a Čína.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru