Odkaz od liberálů z Bruselu: “Přijměte naše hodnoty, nebo opusťte EU!”

Predseda frakcie liberálov európskeho parlamentu Guy Verhofstadt na svojom twitterovom účte napísal, že krajiny východnej Európy, ktoré nechcú prijať liberálne hodnoty EÚ, by mali opustiť tento európsky spolok.

“Európska únia bola vybudovaná tak, aby zaručila slobodu našich občanov, demokraciu a právny štát. Ak maďarská a poľská vláda chcú vybudovať uzavreté a neliberálne spoločnosti, musia to robiť mimo EÚ,” vyhlásil Guy Verhofstadt. Informoval portál express.co.uk.

Predseda frakcie liberálov pokračoval vo svojom rozhnevanom tweete a trvá na tom, že EÚ musí zastaviť národy, ktoré sa odvracajú od ideologickej línie Bruselu:

“V niektorých členských štátoch EÚ už nemožno považovať liberálne demokratickú kontrolu a vyváženosť za samozrejmosť. Niektoré vlády v EÚ systematicky podkopávajú tento demokratický systém a právny štát s cieľom zachovať si svoju moc. To musí prestať!”

“Ako sa vysporiadať s ohrozením slobody a demokracie v EÚ? Nebyť potichu, podporovať občiansku spoločnosť a vytvárať štruktúrovanejší systém, ktorý bude objektívne a nepretržitým spôsobom zabezpečovať právo vo všetkých členských štátoch,” napísal Verhofstadt.

Takzvané liberálne hodnoty Európskej únie okrem iného znamenajú aj akceptáciu homosexuálnych zväzkov, potraty na požiadanie, prijímanie imigrantov, multikultúrnu spoločnosť, potláčanie národného cítenia a koniec tradičných kresťanských hodnôt.

(jRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru