Stanislav Novotný: “Je podezřelé, že jsou najednou všude vyvolávány konflikty!”

Těch věcí se nyní děje příliš mnoho a je to velmi podezřelé! Je velmi podezřelé, že najednou jsou všude vyvolávány konflikty, ve střední Evropě, na východě a tak dále, upozorňuje Stanislav Novotný.

Otrávení Sergeje Skripala a jeho dcery velmi připomíná slovenskou kauzu, případ žurnalisty Jána Kuciaka, který byl se svojí snoubenkou zavražděn a zatím nebyl žádný soud, který by cokoli rozhodl. Přesto se ale již koná politicky. Já tomu nerozumím, respektive tomu rozumím tak, že skutečně jde o to, vyvolat konflikt, je přesvědčen Stanislav Novotný, předseda  Asociace nezávislých médií.

„Já jako právník bych byl rád, aby rozhodl nezávislý soud. Chci, aby proběhlo nějaké důkazní řízení, aby bylo jasné, kdo je viníkem. Totéž si přeji i na Slovensku. Těch věcí se nyní děje příliš mnoho a je to velmi podezřelé! Je velmi podezřelé, že najednou jsou všude vyvolávány konflikty — ve střední Evropě, na východě a tak dále. A podle mého soudu se jedná téměř o snahu vyvolat válku. Ten případ přece musí být řádně vyšetřen a odsouzen. Musí existovat usnesení soudu, které jasně řekne, co se stalo,“ dodává Novotný.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru