Proč Boston kupuje ruský plyn. když je přitom USA vývozcem plynu?

Proč stojí zahraniční lodě s ruským plynem v bostonském přístavu, když Spojené státy jsou přitom velkým exportérem zemního plynu?

Podle článku „Proč Američané topí ruským plynem?“ zveřejněného webem Prvnizpravy.cz „Problém je politický,“ vysvětluje Drew Johnson, novinář Wall Street Journal,“ v roce 2016, úředníci z Massachusetts a New Hampshire zablokovali financování plynovodu Northeast Pipeline za tři miliardy dolarů, který by bez problémů dokázal zásobovat tři státy Nové Anglie.“

„Nedostatečná kapacita potrubí vysvětluje přítomnost tankerů zemního plynu v bostonském přístavu, ale nevysvětluje, proč zde stojí cizí lodě s ruským plynem, když jsou USA vývozcem zemního plynu. Za to můžeme poděkovat zákonu Jonese, nebýt tohoto zákona, tak bychom mohli přepravovat domácí plyn z Texasu do bostonského přístavu, aby obsloužil naše domácnosti  v Nové Anglii,“ píše se v dalším článku WSJ.

Zákon Merchant Marine z roku 1920 je americkým federálním zákonem, který zajišťuje využívání amerického obchodního loďstva. Mezi dalšími zákon upravuje námořní obchod ve vodách USA a mezi přístavy v USA. Oddíl 27 zákona o obchodování na moři je známý jako zákon Jones a zabývá se pobřežním obchodem a požaduje, aby veškeré zboží přepravované po vodách mezi americkými přístavy bylo přepravováno na amerických vlajkových lodích postavených ve Spojených státech a ve vlastnictví amerických občanů , posádky musí být složeny z amerických občanů trvale bydlících v USA. Zákon byl přeložen Senátu Wesleym Jonesem.

Jestli je moudré kvůli několika výrobcům kovů, vystrašit odběratele ocele a hliníku zvýšenými cly a poškodit tak ekonomiku,  tak můžeme přece taky navýšit rozpočty na vytápění všech obyvatel Nové Anglie kvůli malému počtu majitelů lodí a odborům zastupujících jejich posádky!

Ochránci životního prostředí nejsou jediní, kteří se potýkají s plynovodem a elektrickými přenosovými trasami v oblasti Nové Anglie. Hlavními důvody, proč většina vlastníků pozemků nedovolí, aby na jejich pozemcích byla věcná břemena a práva cest, které jsou nezbytné pro potrubí a přenosové vedení, jsou “ne na mém dvorku” a nikoliv ochrana životního prostředí.

Pokud by byla silná politická podpora pro stavbu potrubí a přenosového vedení mezi vlastníky nemovitostí, tak by byly postaveny; nedostatek energie je přitom značný. Greenpeace a klub Sierra nemají takovou sílu jako vlastníci pozemků.

„Souhlasím s majiteli nemovitostí. Umístění potrubí nebo přenosové trasy na vašem majetku je velmi destruktivní a mnoho lidí ví, že tyto práce sebou přinášejí kácení starých stromů, výkopy a těžkou techniku,“ končí autor článku.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru