Financial Times: Evropa vyzývá USA k oslabení sankcí proti Rusku!

Evropští politici se snaží diplomatickým úsilím přesvědčit amerického prezidenta Donalda Trumpa, že je potřeba oslabit sankce proti Rusku, napsaly The Financial Times s odkazem na zdroj v Paříži.

Deník napsal, že Francie hraje hlavní roli v kampani proti ruským sankcím. Paříž se snaží najít spojence v Berlíně, Římě a Londýně (To je naprosto překvapující tvrzení britského listu, neboť francouzský prezident Emmanuel Macron nastolil neobyčejně tvrdou politiku Francie proti Rusku – pozn. red.)

Podle deníku pokračující tlak vyvíjený Spojenými státy na Rusko, by mohl vést k tomu, že v konečném důsledky dojde ke ztrátám evropských průmyslových podniků.

Zdroj poukázal na to, že například například sankce proti ruské společnosti „RUSAL“ by mohly způsobit „přímý a značný dopad na dodávku klíčových produktů“, stejně jako vést k uzavření mnoha podniků vyrábějících od aut po letadla v evropských zemích.

„To nejsou podniky, které mohou být znovu otevřeny hned druhý den. Potřebujeme tedy řešení a rychle,” řekl zdroj a dodal, že se v tomto směru se Spojenými státy uskutečňuje „konstruktivní interakce”.

USA uložily proti Rusku nové sankce 6. dubna. Do seznamu byl zařazen velký počet velkých ruských podnikatelů a jejich společností, včetně výrobce hliníku RUSAL, automobilky GAZ, „Gazprom“ a „Renova“ .

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru