Sky News vysvětlil „zázračné” vyléčení Skripalových!

Sergej Skripal a jeho dcera měli štěstí, že lékaři k nim rychle přišli a poskytli kvalifikovanou pomoc, uvedl Sky News Alastair Hay, odborník na toxikologii.

Navíc se zdá, že univerzální protilék zavedený lékaři fungoval a pak se z jejich organismu začal odstraňovat jed a zotavovat se, tvrdil. Zapomněl dodat, že je to jen jeho spekulace.

Sergej Skripal už není v kritické situaci, i když jen před několika týdny byl spolu s jeho dcerou na pokraji smrti. „Jak přežili?” kladli otázku novináři Sky News. O tom, jak zvládli své „zázračné” oživení, řekl televizo profesor ekologické toxikologie na univerzitě v Leedsu Alastair Hay.

Nervově paralytické jedy mají smrtící účinek, proto se staly chemickou zbraní a poškození, které způsobí tělu, nelze odstranit, říkají odborníci. A Skripalovi přežili pouze proto, že dostali kvalifikovanou první pomoc. Takže ti, kteří hned volali záchrannou službu, jim pravděpodobně zachránili život.

Jak profesor poznamenal, neexistuje žádná kouzelná protilátka na otravu. Proto lékaři, kteří léčili Skripala, podle něj jednali instinktivně. Pravděpodobně oběti dodali nějakou univerzální protilátku a zdá se, že funguje.

Vědci zcela nepochopili, jak se „novičok” vylučuje z těla. Pokud se však oběť po dlouhou dobu udrží známky života, pak se jeho tělo může začít zbavit jedu samo. Takže, podle odborníka, je nepravděpodobné, že po pár týdnech jed bude v otráveném těle. Podle jeho názoru je možné, že Skripalové byli uvedeni do kómatu, aby se snížilo zatížení mozku, zatímco tělo evakuovalo jedovatou látku. A jakmile bylo jasné, že v těle nebyl žádný jed, začali se probouzet z kómatu, připustil takovou možnost profesor Hay.

Následně tělo začne vyrábět enzymy, které byly předtím zablokovány „novičokem”, což mohlo vyvolat oživení Julie Skripalové. „V některých ohledech je to skutečně zázrak,” řekl v rozhovoru Sky News. „A toto je úspěch našeho zdravotnictví: vynikající a dobře vyškolení lékaři, kteří se řádně starají o pacienty.”

Inu, Skripalům je třeba jejich udravení opravdu přát. Ovšem „zázračné“ uzdravení spíše vyvolává další otázky. A pokud jde o pana profesora, který se léčení otrávěných nezúčastnil, a to prosím vojenské zbraně proti níž není přece protilék, jeho vývody jsou stále v rovině jen jakési  „odborné“ spekulace, tam tam běžme a věřme. Ostatně jako celé britské vládě.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru