Izraelské stíhačky se při útoku maskují kódem amerických stíhaček

Byli zabiti syrští a íránští vojáci, zničeny zbraně a vojenská infrastruktura.

„Celý případ jsem zkoumal a objeil jsem izraelský způsob, jak se jim podařilo nerušeně útočit svými letadly,“ píše von Freeman na blogu Schall und Rauch.

Jedním ze způsobů, jakým se Spojeným státům a Rusku podařilo zabránit střetu stíhaček mezi sebou, což by mohlo rozpoutat světovou válku  bojovníky, byla dohoda o identifikačních signálech ruských a amerických stíhaček v syrském vzdušném prostoru.

Transpondér je zařízení, které vysílá čtyřmístný kód, viditelný na obrazovkách radaru. Pracuje jako poznávací značka a letadla jsou identifikována při sledování vzdušného prostoru. Takže piloti amerických strojů mohou nastavit kód 1234 a Rusové 4321 nebo cokoli jiného.

Protivzdušné obraně jsou potom letadla identifikována v počítači jako „přítelé.“ Všechna další letadla, která nevysílají tento kód, jsou považována za “nepřátele” a protivzdušná obrana proti nim zaútočí, to platí i pro izraelské stroje, které jsou identifikovány jako „nepřátelé“.

Sýrie již sestřelila několik letadel izraelských sil.  Vzhledem k tomu, že syrská vzdušná obrana, i když není nejmodernější, je účinná a může střílet raketami po útočících  letadlech.

Ale situace se zcela změnila, protože minulý týden izraelské F-15 úspěšně bombardovaly syrské cíle, aniž by byli konfrontováni a sestřelováni syrskou protivzdušnou obranou. Jak se mohly najednou stát neviditelnými pro syrské radary?

Izraelci použili trik, který občas používají, maskují se jako cizí vojenské síly. Například při útoku na USS Liberty izraelská letadla vypadala jako egyptská, typická falešná vlajka.

„Jaké je motto izraelské zpravodajské služby Mossad? “Podvodem učiníš válku.” Ale to se týká všech vojenských akcí židovského státu, včetně oklamání světa, že jsou bezbranné oběti, ale tohle je zločinec a pachatel, který má i obrovský tajný jaderný arzenál,“ připomíná von Freeman.

Izraelské stíhačky se dostaly hluboko nad syrské území, ale syrská a ani ruská protivzdušná obrana nereagovala, letadla přece vysílal americké identifikační značky.

To ale přináší velký problém v budoucnu, ruské a syrské protivzdušné síly nebudou tolerovat americké stíhačky nad Sýrií a může dojít k sestřelení amerického letadla.

„A pokud se tak stane, pak šance na přímou konfrontaci mezi Ruskem a Spojenými státy jsou velmi velké a světová válka může začít. Můžeme za to poděkovat Izraelcům”!!! končí blog von Freeman.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru