Porošenko prý nemá rád peníze a je připraven zemřít za ukrajinský lid!

Zdůraznil také, že dělá “všechno možné v podnikání a mnohem více jako politik, protože osud tohoto velkého národa na tom závisí”. Zároveň ukrajinský prezident dodal, že je připraven dát svůj život za ukrajinský lid.

Toto prohlášení učinil v rozhovoru s německým tiskem Focus. „Za uplynulé 4 roky jsem ukázal, že žádný oligarcha nemůže počítat s výsadami,” tvrdil Porošenko. „Naopak. Zaútočili na mě někteří oligarchové, kteří šíří falešné zprávy o mně prostřednictvím médií.”

Když byl ukrajinský vůdce požádán, aby pokračoval ve větě „Miluji peníze, protože …” řekl, že nemá rád peníze. A porovnáním aktivit politika a podnikatele Porošenko zdůraznil, že dělá „vše, co je v podnikání možné, a mnohem více jako politik, protože na tom závisí osud tohoto velkého národa”.

Kromě toho prezident Ukrajiny v rozhovoru pro Focus uvedl, že očekává úzkou spolupráci se Spojenými státy a Evropskou unií v otázce sankcí proti Rusku, stejně jako o vytvoření mírových misí OSN v Donbasu, uzavřelo ukrajinské médium.

Z neznámého důvodu se ovšem zpráva nezmínila, že se naopak Porošenkův byznys rozrostl, a to včetně o zisky z vojenské výroby živené konfliktem na východě Ukrajiny. Ani to, že prezident je podezřelý z korupčního jednání a jeho boj s korupcí je vším, jen ne bojem s korupcí. A také o tom, jak si tento činitel, který „nemá rád peníze“ jezdí pod falešným pasem na vskutku opulentní dovolené za statisíce dolarů, zatímco tisíce Ukrajinců, ze něž „by dal život“, nemá ani na zaplacení topení. Ale možná to ukrajinské vydání nekomentovalo záměrně. Zřejmě usoudilo, že stačí tento krátký suchý odkaz na prohlášení prezidenta, aby se mnohým Ukrajincům prudce zvedl tlak.
(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru