Německý poslanec: Sankce USA proti Rusku jsou součástí obchodní války!

„Nejsem schopen rozpoznat, jako má vláda strategii jednání s Ruskem,“ upozornil nespokojeně politik za Stranu zelených.

„V případě otráveného dvojitého agenta Skripala federální vláda uvalila sankce na straně Spojeného království bez obav a bez dostatečných důkazů – dokonce za cenu rozkolu v EU. V Sýrii souhlasila s USA soohledně nelegálního mezinárodního útoku. Ministr zahraničí Maas klade jiný důraz v zahraniční a zejména v ruské politice než jeho předchůdci. Pochybuji ovšem o tom, že Maasova pozice ve vládnoucí koalici a také v SPD je provázena konsenzem,“ upozornil.

Jak uvedl Lübecker Nachrichten, podle poslance poslední omezující opatření uložená Washingtonem proti Moskvě významně ovlivnila německé podniky. Trittin upozornil na skutečnost, že průmysl, který předtím získával 40 procent hliníku z Ruska, ho musí nyní nakupovat ze Spojených států za vyšší ceny.

Trittin zdůraznil, že nelze dopustit, aby na základě svévolných rozhodnutí USA byly společnosti, jejichž činnost je v souladu s platnými právními předpisy EU, potrestány nebo odříznuty od jejich dodávek surovin.

„Nejnovější americké sankce nemají nic společného s ruským zasahováním do záležitostí Ukrajiny, Jsou součást obchodní války,” dodal rozčíleně Trittin. Přičemž je nutné dodat, že zelení v Německu vystupují za tvrdou politiku proti Rusku a výrazně podporují sankce EU proti Moskvě, kvůli Ukrajině a Krymu.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

 

Přejít nahoru