SD: Proč bude invaze do Ruska noční můrou pro každého útočníka!

Podle publikace, každý, kdo přijde s nápadem útoku na Rusko, bude muset být připraven operovat v podmínkách těžkého terénu, stejně jako mít na paměti, samotné Rusy, které mají bohaté zkušenosti z boje.

Reliéf země, její velikost a vojenská síla – všechny tyto parametry mohou komplikovat dobytí jakéhokoli státu. Svenska Dagbladet informoval třech zemích, které se stanou noční můrou pro jakoukoli armádu.

Švýcarsko

Navzdory tomu, že se tato země nemůže pochlubit obrovskou armádou a velkým množstvím zbraní, je velmi obtížné ji obsadit. Poloha Švýcarska je jedinečná: je obklopena alpskými horami, takže se vyhnula invazi po mnoho staletí.

Švýcarská armáda je připravena podkopat hory, silnice a mosty v případě invaze. Kromě toho je tato země plná bunkrů a horských komplexů vhodných pro útočiště a přeskupování vojáků.

Přestože má švýcarská armáda celkem 150 tisíc lidí, země má 4 miliony vyškolených civilistů, kteří jsou v případě potřeby připraveni vzít do rukou zbraň.

Nový Zéland

Tento ostrovní stát se nachází více než 1600 kilometrů od nejbližšího kontinentu – Austrálie – zatímco od Asie a zbytku světa ho odděluje ještě větší vzdálenost. Invaze na Nový Zéland bude „logistickou noční můrou”.

Výsadek armády na  Novém Zélandě a její zásobování se zdá být téměř nemožný. Ze stejného důvodu je velmi obtížné napadnout Austrálii. Zde můžete přidat Island, protože nemá velké přístavy vhodné pro velké válečné lodě. Island má také mimořádně složitý terén, takže ho není snadné obsadit.

Ruská federace

Holé hory, neprůchodné bažiny, zmrzlá tundra, divoké řeky a nekonečné temné lesy: každý, kdo přijde s nápadem invaze do Ruska, by měl být připraven jednat za všech okolností. Rusko je také známé horkým létem a drsnou zimou.

„Kromě toho jsou zde také samotní Rusové, kteří se po staletí účastnili plnohodnotných válek a  menších partyzánských bojů, a získali tak v této oblasti velké zkušenosti,“ dodal Svenska Dagbladet.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru